Usturoiul. Alimentul – medicament. 8 beneficii principale

0

Previne cancerul
Mai multe studii indică un efect pozitiv al consumului de usturoi asupra prevenirii anumitor tipuri de cancer. Reduce riscul de cancer la stomac, gât, esofag, colon și ovar. În plus, usturoiul crește capacitatea de luptă a sistemului imunitar și ajută organismul să lupte mai eficient cu celulele canceroase.

Bun pentru inimă
Usturoiul ar ajuta la reglarea nivelului de colesterol prin lupta cu ceea ce este cunoscut sub numele de “colesterolul rău”, ceea ce crește riscul de boli cardiovasculare. Prin urmare, este un aliat indirect al inimii! În plus, crește fluiditatea sângelui, ceea ce reduce formarea de cheaguri care pot înfunda venele și arterele.

Bun pentru siluetă
Sărac în calorii și bogat în potasiu, calciu și vitamină A și C, usturoiul combate colesterolul rău și favorizează eliminarea urinară. De asemenea, stimulează metabolismul și arde calorii. În plus, consumul de usturoi dă creierului semnale de sațietate atunci când îl mănânci. Usturoiul este aliatul tău de slăbire!

Dar dacă vrei să-l folosești în dietele tale, ca întotdeauna, consumă-l cu moderație. Includeți-l în obiceiurile dvs. alimentare decât sa vă forțați să-l ingerați. Usturoiul poate provoca indigestie, diaree și respirație rea.

Împotriva negilor
Nu, bunica ta nu te-a mințit: usturoiul ar fi eficient împotriva negilor. Pentru a le face să dispară, doar frecați-i ușor veruca cu un cățel de usturoi. Cu toate acestea, aveți grijă să protejați pielea din jurul negului, astfel încât să nu fie arsă. Repetați până la dispariția totală a negului.

Împotriva acneei
Totuși, în conformitate cu bunicile noastre, aplicarea unui cățel de usturoi direct pe coșuri ar putea face minuni. Virtuțile antiseptice și antibacteriene ale usturoiului ar preveni inflamarea pielii.

Pentru păr frumos
Bogat în alicină, usturoiul combate mătreața și căderea părului.

Pentru unghiile frumoase
Pentru a restabili strălucirea unghiilor plictisitoare sau deteriorate, frecați-le ușor cu usturoi. Îi întărește și ajută la redresare.

Anti-alergen
Reduce răspunsul celular cu mai mult de 90% după expunerea la un alergen.

Usturoiul conține mai mult calciu decât laptele. În 100g de lapte găsim aproximativ 125 mg de calciu. În 100 g de usturoi se găsesc 181 mg de calciu. De asemenea, este o sursă de seleniu (un oligoelement de care organismul are nevoie în cantități mici și care se găsește doar în alimente.) Usturoiul înlocuiește eficient antibioticele. Crește nivelul de antioxidanți din organism.