Un remediu naturist pentru durerile articulare

0

Substanțele conținute în gelatină ajută la repararea și creșterea țesutului conjunctiv. În plus, gelatina este bogată în colageni și aceștia permit fortificarea cartilagiului care protejează articulațiile.

Durerile musculare și ale articulațiilor pot fi cauzate de o leziune, un efort prea intens sau diferite tipuri de afecțiuni.

Aceste dureri pot afecta calitatea vieții persoanelor, care suferă, sunt împiedicate să-și realizeze activitățile cotidiene în mod normal. Vestea bună este că aceste afecțiuni pot fi tratate în mod natural, că există numeroase formule eficace care pot alina durerile în timp scurt.

Chiar dacă există diferite tratamente în medicina naturală alternativă pentru calmarea și tratarea durerilor musculare si ale articulațiilor vă împărtășim o rețetă excelentă pentru alinarea acestui tip de dureri în doar 7 zile.

În ce consistă această rețetă?

Pentru început, trebuie să vă procurați dintr-un magazin de produse naturiste 150 gr de gelatină comestibilă, de preferință fără arome. Acest lucru o să vă permită un tratament complet.

 • Puneți două linguri de gelatină într-o farfurioară cu apă rece și lăsați totul la temperatura ambiantă peste noapte.
 • A doua zi, gelatina își va fi dublat volumul și puteți să o consumați cu pic de miere, iaurt sau smântână proaspătă. Important este să o consumați pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de micul dejun.
 • Acest tratament trebuie urmat timp de o lună. Dacă suferiți de dureri musculare sau ale articulațiilor veți simți o ameliorare chiar după 7 zile. Este un leac ideal pentru durerile de umeri, de articulații, la coloana vertebrală sau la gât și permite refacerea unei lubrifieri optime la articulații.

 

De ce este benefică gelatina pentru articulații?

Gelatina este un produs obișnuit în alimentație, este economic și se asociază ușor cu numeroase ingrediente pentru realizarea unor deserturi nutritive.

Acest aliment este caracterizat de conținutul mare în proteine care este obținut din colagenul animal (extras din oasele și pielea vacilor și porcilor în principal). Acest colagen se folosește ca stabilizator, aglutinant pentru diferite rețete.

Gelatina este excelentă pentru articulații pentru că ea conține doi aminoacizi numiți prolină și hidroxiprolină, care acționează într-un mod benefic asupra articulațiilor reparând țesutul.

Consumul gelatinei poate ajuta la creșterea volumului țesutului, ceea ce permite tratarea articulațiilor din interior.

Alte binefaceri ale gelatinei

Gekatina are proprietăți foarte importante care pot ameliora sănătatea în mai multe feluri. Binefacerile sale sunt următoarele:

 • Gelatina este bogată in aminoacizi, cum ar fi arginina și glicina, care stimulează construcția musculară
 • Este un aliment care nu conține nici colesterol, nici grăsimi. Permite deci fortificarea metabolismului și pierderea greutății.
 • Gelatina adăugată în anumite mâncăruri permite facilitarea digestiei alimentelor cum ar fi carnea sau produsele lactate, care sunt uneori greu de digera. Permit dezinflamarea stomacului si reglarea hormonilor.
 • Consumul regulat de gelatină poate ajuta la prevenirea dezvoltării osteoporozei și osteoartritei.
 • Gelatina întărește elasticitatea și redă forța tendoanelor și ligamentelor.
 • Gelatina are proprietăți care ajută la fortificarea sistemului imunitar.
 • Stimulează creșterea părului și a unghiilor, făcând din ea un aliat excelent al frumuseții dumneavoastră.
 • Conțin 18 aminoacizi din care 9 din cei 9 aminoacizi esențiali pe care corpul nostru nu îi poate sintetiza și pe care trebuie să le primească prin alimentație.
 • Gelatina conține fluor, un element chimic care, înghițit în cantități mici, permite întreținerea emailului dinților și previne apariția cariilor.
 • Ajută la regenerarea colagenului pielii, o substanță care permite formarea oaselor, a tendoanelor, a cartilagiilor și a ligamentelor, altfel spus a țesuturilor care au tendința să se deterioreze odată cu trecerea timpului.
 • Permite pierderea în greutate pentru că creează o senzație de sațietate și diminuează pofta de mâncare.