Ulei de migdale. Proprietăți și beneficii

0

Uleiul de migdale dulci este cel folosit pe pielea bebelușilor. De asemenea, are multe virtuți pentru pielea și părul adulților, fără să mai vorbim de acțiunea sa împotriva vergeturilor.

PROPRIETĂȚILE
Proprietățile sale liniștitoare au făcut minuni încă din Antichitate, de vreme ce femeile egiptene le foloseau deja pentru a face unguente. Uleiul dulce de migdale, extras din sâmburele din fructele de migdale, a trecut testul de-a lungul veacurilor. Compoziția sa este într-adevăr deosebit de bogată: conține acizi grași, desigur, incluzând omega 6 (acid linoleic) și 9 (acid oleic), dar și vitamine A și E, minerale și oligoelemente, fitosteroli (care îmbunătățește în special microcircularea) și alcoolii terpenici (care joacă un rol protector). Uleiul de migdale dulci este calmant, emolient și revigorant.

BENEFICII
Uleiul dulce de migdale hidratează și protejează pielea și părul, restabilind vigoarea și strălucirea. Calmant, ameliorează iritarea și mâncărimea. Hrănitoare, este perfectă în cazul pielii crăpate sau uscate, ca și în prevenirea vergeturilor. Prin îmbunătățirea elasticității pielii și promovarea regenerării celulare este de asemenea, un excelent anti-rid natural. Unul dintre principalele beneficii ale uleiului de migdale dulci este că este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cele ale sugarilor. Dezavantajul fiind acela uleiul de migdale dulci nu are o mare putere de penetrare.

Beneficiile uleiului de migdale dulci pentru piele

SFATURI DE UTILIZARE
Indiferent dacă ai pielea uscată, iritată sau pur și simplu fragilă, uleiul de migdale dulci aplicat pur va fortifica și hidra. Nu ezitați să îl folosiți dacă aveți fisuri sau arsuri solare. În toate anotimpurile acest ulei protejează pielea prin întărirea foliei sale hidrolipidice. Cu zahăr din trestie (părți egale), îl puteți folosi pentru a face un scrub. În cele din urmă, câteva picături de ulei de migdale dulci în baie vor restabili moliciunea pielii uscate.

Sinergii
În caz de arsuri de soare:  amestecat cu ulei esențial de lavandă.

Beneficiile uleiului de migdale dulci împotriva vergeturilor

SFATURI DE UTILIZARE
Uleiul de migdale dulci se aplică pentru a preveni vergeturile pe sâni și pe burtă, dar și în îngrijire cotidiana. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat continuu în timpul sarcinii, acesta ar trebui utilizat alternat de exemplu cu untul de shea.

Sinergii
Împotriva vergeturilor: unt de shea, macadamia și ulei esențial de mandarină.

Beneficiile uleiului de migdale dulci pentru păr

SFATURI DE UTILIZARE
Deși este potrivit pentru toate tipurile de păr, pentru care este un adevărat răsfăț de îngrijire, uleiul de migdale dulci este recomandat în special pentru părul uscat, despicat, fragil, ondulat și afro. Hrănește profund datorită balsamurilor și măștilor de păr, sau aplicate direct pe vârfuri. Uleiul emolient reglează producția de sebum și elimină impuritățile, permițând pe de o parte, să lupte împotriva mătreții, pe de altă parte pentru a calma mâncărimea scalpului.

Sinergii
Pentru părul casant: ulei vegetal de boră, ulei esențial de lămâie.
Pentru păr mai puternic: unturi vegetale de shea, mango și sal, uleiuri vegetale de nucă de cocos
Pentru păr mai strălucitor: ulei de ricin, ulei esențial Ylang-Ylang.

Beneficiile uleiului de migdale dulci pentru unghii

SFATURI DE UTILIZARE
Dacă aveți unghii fragile sau fragile, le puteți înmuia în ulei de migdale dulci călduț timp de cinci-zece minute. Această operațiune este de asemenea, o pregătire bună pentru manichiură.

Sinergii
Pentru unghiile fragile: ulei vegetal de semințe de susan, ulei esențial de lămâie

Cum să alegi uleiul de migdale dulci?
Alegeți un ulei 100% pur și natural,  de primă presă.