Tratamentul enterocolitei prin homeopatie

0

Enterocolita este o patologie inflamatorie a colonului și a intestinului subțire. Unele remedii homeopatice permit atenuarea durerilor și vindecarea maladiei. Enterocolita este o inflamare a aparatului digestiv. Există mai multe tipuri de enterocolită: enterocolita noului născut, enterocolita cu citomegalovirus  și enterocolita acută. Enterocolita acută poate fi cauzată de o intoxicare cu ciuperci otrăvitoare, o intoleranță la anumite medicamente sau o intoxicație alimentară în general, cauzată, de exemplu, de fructe de mare care nu sunt proaspete.

Principalele simptome ale enterocolitei

Enterocolita noului născut se manifestă prin semne clinice diverse. Este asociată cu tulburările digestive și se manifestă prin instabilitate termică, dificultății respiratorii și bradicardie. Tulburările hemodinamice sunt întovărășite de șocuri septice, letargie și hipotonie Simptomele digestive se manifestă prin prezența sângelui în scaune, o intoleranță digestivă cu prezența unor reziduuri gastrice. Radiografia bolnavului pune în evidență prezența distensiunilor intestinale sau pneumoperitonita.

Pentru tratarea enterocolitei se folosește plumbum metallicum ca tratament homeopatic. Acest produs este făcut pe bază de plumb, un metal ușor de recunoscut datorită culorii sale gri albăstrui. In funcție de imensitatea tulburărilor se administrează 4CH la 30 CH. Pentru alinarea durerilor abdominale, constipația și spasmele, se folosesc 3 granule 9CH , de 3 ori pe zi. Se reduce doza după 2 săptămâni la 2 granule dimineața și două granule seara.

Natrum sulfuricum este de asemenea folosit pentru tratarea enterocolitei. Este un leac de origine minerală  cunoscut sub numele de sulfat de sodiu. Permite stabilirea pacienților suferind de diaree și flatulențe. Se administrează 2 granule de Natrium Sulfuricum 9CH, de 3 ori pe zi pentru vindecarea de scaunele lichide. Pentru un tratament serios al unui pacient suferind de enterocolită, bolnavul trebuie sa ia 5 granule de Natrium Sulfuricum 9CH, de 2 ori pe zi timp de 3 luni. Sulfur este de asemenea un remediu pentru tratarea enterocolitei ulceroase. Pentru vindecarea diareii, administrați 3 granule de Sulfur 15CH o dată pe zi, dimineața, timp de 15 zile.

Enterocolita acută sau gastro-enterita are o perioadă de incubare care variază in funcție de germenul care este răspunzător de infecție. Este vorba de inflamarea mucoasei stomacului având ca urmare tulburări digestive. Această maladie este de origine infecțioasă și germenii sunt transmiși prin intermediul mâinilor murdare de cele mai multe ori. Virușii care o cauzează sunt, printre alții, parvovirusul, rotavirisul, adenovirusul. Maladia poate avea o origine bacterială datorată stafilococului auriu sau salmonelei.

Bolnavul simte o senzație de greață puternică, posibil de febră si transpirație.  Poate să-i fie frig sau cald, sa apară vomismente și dureri abdominale și gastrice și posibil și diaree. Enterocolita este o infecție care poate să apară la indivizi tratați pentru imunodepresivitate severă.

Se mai manifestă la pacienții care suportă chimioterapie anticanceroasă, care au HIV și la bolnavii cu imunosupresori ca urmare a unei grefe de organe. Unele remedii homeopatice permit tratarea eficace a enterocolitei.

Când trebuie consultat medicul?

Consultația medicală se impune dacă tratamentul nu aduce nici o ameliorare. Febra și diareea constituie multe semne de alarmă pentru a justifica o vizită la medic. Nou născuții cu  enterocolită trebuie supravegheați de medic foarte serios.