Tratamente naturiste pentru toxiinfectiile alimentare

0

Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni digestive acute. care se pot trata si cu plante medicinale Medicii avertizeaza ca extremele de varsta, respectiv copiii si batranii, reprezinta categoriile cele mai expuse complicatiilor provocate de toxiinfectii alimentare.

Alimentele care pot determina producerea toxiinfectiilor alimentare nu prezinta, in majoritatea situatiilor, semne de alterare: nu au modificari ale aspectului (culoare, consistenta), ale mirosului si gustului, nu au semne de fermentatie. Semnele de boala apar la un interval de doua-trei ore pana la doua-trei zile, in functie de microbul care a determinat producerea toxiinfectiei alimentare. Boala debuteaza brusc, cu rau general, slabiciune, dureri de cap, varsaturi. In formele usoare, se poate face un tratament naturist. Formele grave insa se vor trata doar la indicatiile medicului.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: anason, cuisoare, ghimbir, menta, musetel, nasturel, nuc, orez, soc.

Anason – doua lingurite de planta maruntita se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopera apoi pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se va consuma neindulcit, cald, cu inghitituri mici.

Cuisoare – se consuma 2-3 cuisoare de mai multe ori pe zi, pentru efectul de distrugere a germenilor patogeni. Se cunoaste faptul ca daca se presara cateva cuisoare pe o bucata de carne se poate pastra o perioada mai lunga de timp.

Ghimbir – se rade radacina si se consuma cate un varf de cutit de mai multe ori pe zi. Contribuie si la diminuarea senzatiei de greata.

Menta – doua lingurite de planta maruntita se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se va consuma neindulcit, cald, cu inghitituri mici, 2-3 cani pe zi. Musetel – doua lingurite se pun in 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara si se poate consuma neindulcit.

Nasturel – doua lingurite de planta maruntita se pun in 250 ml apa clocotita. Se acopera si dupa 15 minute se strecoara. Se va consuma neindulcit.

Nuc – frunze maruntite, doua lingurite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara si se pot consuma doua cani pe zi. Orez – se pun la fiert doua linguri de orez in 250 ml de apa timp de 15 minute. Se strecoara si se bea apa.

Soc – doua lingurite de planta maruntita (se prefera coaja) se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera apoi pentru 15 minute. Se strecoara. Se va consuma neindulcit, cald, cu inghitituri mici.

Tinctura de propolis: se vor lua cate doua picaturi de tinctura (30%) la fiecare 5 kg corp. Daca aveti 50 kg, atunci va trebui sa luati 20 de picaturi, de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este sa se puna pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale. Este bine sa se ia o perioada de minimum 15 zile, dar trebuie sa se testeze daca nu exista alergie la acest produs. Pentru aceasta se vor pune 3-5 picaturi de tinctura pe o bucata de paine si se mesteca bine in gura, dupa care se inghite. Se face acest lucru seara. Daca pana dimineata nu apar fenomene alergice inseamna ca se poate lua fara teama. Se ia pentru a feri organismul de o serie de complicatii care se pot ivi in cazurile de intoxicatii.

Carbune medicinal: se pot lua cate doua tablete de 3 ori pe zi. Se poate, de asemenea, face carbune din coaja de pomi fructiferi, care se macina foarte fin, cu rasnita de cafea. Cu cat sunt mai bine si fin macinate, cu atat prafurile sunt mai eficiente. Se va putea lua cate o lingurita dupa fiecare masa. Este util in toate toxiinfectiile alimentare.

Sfaturi utile: In prima zi de la contractarea bolii se va consuma numai fiertura din seminte de cereale: grau, secara, orez si supa de zarzavaturi strecurata. Se va trece apoi la consum de branza dulce, paine prajita, zeama de carne si, eventual, carne slaba, dar numai fiarta.