Tratamente naturale pentru părul degradat

0

În plus față de măștile care ne  revitalizează părul, este important să-l hrănim printr-o alimentație sănătoasă și să nu exagerăm cu vopsitul, uscătorul de păr sau placa de îndreptat. Când părul este foarte degradat, devine uscat, fragil, tern și chiar mai rău, extremitățile sunt despicate și fragile. Cauzele acestei degradări sunt diverse, cum ar fi utilizarea exagerata a uscătorului de păr sau a plăcii, o proastă hidratare sau o expunere îndelungată la soare.

Ca regulă generală, părul degradat este tern și fără viață, părând foarte greu de reparat. În anumite cazuri, când se folosesc tratamentele potrivite, părul își poate regăsi forța, vitalitatea și strălucirea. Iată câteva tratamente care vă sunt la îndemână.

Mască de aloe vera și bere

Dacă aveți părul deshidratat, gras, tern și excesiv  de degradat, acest remediu natural o să vă ajute la redarea sănătății părului dumneavoastră.

Ingrediente

  • O jumătate de pahar de bere
  • Două tije de aloe vera
  • Ulei de măsline

Pentru a pregăti această mască, trebuie să amestecați aloe vera cu o jumătate de pahar de bere și o lingură de ulei de măsline. După ce ați format o pastă omogenă aplicați-o pe păr de la rădăcină spre vârfuri masând pielea capului lăsând apoi masca pe păr timp de 30 de minute.

Masca de avocado

Ceste remediu este ideal pentru femeile care au vârfurile părului despicate și fragile. În consecință, multele vitamine ale avocado garantează un ingredient natural excelent pentru a hrăni și repara părul degradat.

Ingrediente

  • O banană coaptă
  • Ulei din germeni de grâu
  • Un avocado

Pentru a pregăti masca trebuie zdrobite banana și avocado, apoi adăugată o lingură de ulei de germeni de grâu. Când amestecul este gata, se aplică pe părul umed și se lasă pe păr timp de o oră.

Masca cu maioneză

Această mască este ideală pentru a reda strălucirea forța și hidratarea naturală a părului. Este suficient să aplicați maioneza pe părul umed și să-l lăsați să acționeze timp de 30 minute. Apoi trebuie să clătiți și să spălați părul ca de obicei.

Uleiul de amandă

Prin puterile sale hidratante naturale, acest ulei este foarte eficient în tratarea părului degradat, îl întărește, permite lupta împotriva uscăciunii împiedică căderea părului și hrănește părul de la rădăcină la vârf. Trebuie să-l aplicați direct sau să-l amestecați cu un pic de miere.

Clătiți părul cu oțet de cidru

Este o opțiune bună pentru revitalizarea părului, oțetul permite echilibrarea nivelului pH-ului din păr, aduce strălucire și ajută la eliminarea mătreței. Trebuie să diluați oțetul de cidru cu puțină apă și să-l aplicați pe tot părul.

Untul de cacao

Datorită proprietăților de hidratare, este ideal a fi folosit pentru părul degradat. Este suficient să încălziți ½ de ceașcă de ulei de cacao, apoi să întindeți amestecul pe păr și să-l lăsați să acționeze timp de 10 minute. Clătiți și șamponați.

Uleiul de argan

Este un excelent remediu natural pentru părul degradat, având puterea să dea rezultate foarte bunel. Este un hidratant puternic, părul va fi reparat imediat. Puteți să-l adăugați la produsele pe care le folosiți în mod obișnuit sau să-l aplicați direct pe păr.