Tratament naturist pentru balonare

0

– Se beau 2 cani ceai de anghinare, papadie, infuzie, inaintea meselor.
– Se maninca incet si se mesteca bine mincarea, se evita inghitirea aerului in timpul mesei.
– Nu se consuma bauturi gazoase, bere, mai ales in timpul mesei.
– Se consuma legume, fructe, alimente de balast (cartofi).
– Se evita alimentele care baloneaza, cum ar fi: ceapa, varza, fasolea boabe, zaharul, mierea, dulceata, laptele, alcoolul.
– Se consuma usturoi, leurda (salata sau fiarta la abur, cu putin ulei).
– Se face o clisma pe zi.
– Se consuma ceaiuri din: anason, marar, fenicul, roinita, cimbru, coada soricelului, coriandru, angelica, gentiana, de preferinta sub forma de decoct, inaintea meselor.
– Se recomanda multa miscare, gimnastica abdominala, masajul regiunii abdominale.
– Se fac bai de sezut, dusuri cu jet de apa pe coapse.

Un abdomen este considerat normal cind este moale, suplu, elastic si nedureros la palpare, iar la inspectie sa nu fie marit in volum sau excavat. in cazul unor afectiuni, aceste caracteristici nu se mai pastreaza. in cazul diareei, a constipatiei, dizenteriei, peritonitei, este dureros, iar in cazul unor tumori, a unei revarsari de lichid, a tesutului gras abundent, sau la o acumulare de gaze in intestine, este cu volumul marit. in acest ultim caz se poate vorbi de balonare. Ea apare in urma colitelor, a bolilor de ficat, a indigestiei, a constipatiei etc.
Balonarea poate fi provocata de mincatul in graba, nemestecarea hranei, in deficientele dentare, care induc probleme de masticatie, in cazul ingerarii de alimente in cantitati prea mari, care duce la supraincarcarea stomacului si a intestinelor, in cazul alimentatiei unilaterale, saraca in legume si fructe. in cazul flatulentei este recomandata prezentarea la medicul specialist pentru diagnosticare.
Primele elemente care se aplica in rezolvarea problemei, sunt: trecerea la o alimentatie bogata in vitamine si fibre, consumarea legumelor fierte, a fructelor si sucurilor din fructe, a cerealelor. Se va evita consumarea fasolei boabe, a ridichilor, castravetelui, a verzei, a sucurilor gazoase, a apei minerale (sifonul), a bomboanelor, a gumei de mestecat. Este necesara calmarea sistemului nervos, evitarea stresului.

REFLEXOTERAPIA:
Se maseaza punctul G27 situat pe abdomen – tonifiere la exces de energie YIN, insotita de un abdomen moale, se maseaza punctul IC4 situat la unirea celor doua oase din 27
prelungirea degetului mare si aratator – tonifiere. Se mai poate aplica metoda SHIATSU timp de 3 minute, apoi cu o pauza de 3 minute, bolnavul va bea un pahar cu apa sarata, manevra care se executa dimineata, mai multe zile la rind.
Participa punctul LP4 al meridianului splinei si punctul JM10 al meridianului vasului de conceptie – tonifiere. Incapacitatea stomacului de a ingera alimentele survine dupa o masa copioasa, cu grasimi, maioneza. Bolnavul se plinge de gura uscata si amara, halena fetida (expiratia cu miros puternic, respingator), rigiieli, diaree sau constipatie, limba uscata si incarcata. Dureaza 1-2 zile sau mai mult. Se vindeca cu un regim alimentar hidric si prin stimularea punctelor LP4 tonifiere si JM10 – tonifiere.