Tratamente naturale pentru eczeme

0

Pentru uz intern – brusture, pătlagină, rădăcină de păpădie. Combinaţi aceste plante în părţi egale şi turnaţi o jumătate de litru de apă fierbinte peste o lingură de amestec de plante mărunţite. Beţi două- trei ceşti pe zi, timp de o săptămână. Faceţi o pauză de două-trei zile în care se bea, din belşug, doar apă cu puţin suc de lămâie. Apoi se reia ceaiul.

Pentru uz extern – se recomandă o combinaţie antică şi eficace, cu brusture, tătăneasă şi praf de rădăcină de genţiană. Amestecaţi aceste plante în părţi egale aşa încât să se obţină două linguri de amestec. Turnaţi 250 ml de apă fierbinte peste acest amestec, lăsaţi apoi să se răcească şi aplicaţi comprese reci îmbibate în acest lichid pe locurile afectate, cel puţin de două ori pe zi. De asemenea, se poate prepara un unguent din aceleaşi plante şi praf obţinut din coajă de ulm măcinată. Amestecaţi această pudră cu puţin lichid ca să se obţină o masă păstoasă şi aplicaţi asupra locului afectat.

Brusturele, folosit singur, este unul din remediile contra problemelor pielii, cunoscute din cele mai vechi timpuri. Extern, se foloseşte toată planta (inclusiv seminţele). Se prepară infuzie concentrată şi se aplică pe locul afectat de câteva ori pe zi.

Coaja de ulm – Unii tratează eczema cu coajă de ulm şi laur. Le fierb împreună până se obţine un amestec consistent, care se aplică extern. Pentru a evita ca acest amestec să se lipească de piele, se recomandă ca să se ungă pielea cu ulei înainte, iar îndepărtarea să se facă cu apă caldă.

Carambola – Beţi suc proaspăt, neîndulcit, din trei-cinci fructe pe zi. În anumite dermatite rebele s-au constatat efecte rapide şi eficace.

Tătăneasă – În mod tradiţional este indicată sub formă de pomadă: se amestecă puţin ceai concentrat de tătăneasă cu miere şi ulei de germeni de grâu. Se aplică pe locul afectat, contra afecţiunilor pielii. Dr. Zofchak, renumit cercetător american, recomandă d e c o c t f o r t e din rădăcină de tătăneasă, în uz extern, contra eczemelor. Pentru un rezultat mai bun se poate adăuga la acest amestec coajă de stejar alb şi puţină genţiană.

Castravetele amar – În cazuri de eczeme şi alergii ale pielii faceţi băi cu ceai concentrat din această plantă.

Coada şoricelului – Plantă cu multiple utilităţi, folosită din timpurile grecilor antici, este, de asemenea, foarte utilă în combaterea bolilor de piele, ca eczemele. Aplicaţi pe locurile afectate trei sau patru comprese zilnic de ceai foarte concentrat din această plantă.

Pătlagină – Se recomandă să se aplice pe locul afectat sucul de la această
plantă (bine spălată).