Top 4 uleiuri esențiale împotriva durerilor de cap

0

Uleiurile esențiale sunt frecvent utilizate pentru ameliorarea durerilor de cap. Aceste produse au distincția de a fi un calmant puternic prin promovarea vaselor de sânge.

Ulei de mentă
Menta este un tratament excelent pentru a ușura afecțiunea. Această plantă este renumită pentru nenumăratele sale virtuți datorită mentolului. Acest element are o puternică putere anestezică și analgezică.

Cum să-l folosești?

Pentru a acționa împotriva durerilor de cap, trebuie utilizat corect. Două picături de mentă trebuie să fie diluate într-o jumătate de linguriță de ulei vegetal. Acest amestec servește ca unguent pentru a masa ușor tâmplele, precum și baza gâtului și a frunții. Operația trebuie repetată de 2 ori pe zi, până când durerea dispare.

Rețineți că ochii nu suportă acest preparat. Dacă simțiți o anumită jenă, cel mai bine este să o aplicați doar pe partea din spate a gâtului. De asemenea, se recomandă efectuarea unui test de piele pentru a evita alergiile.

Recomandare: Acest ulei este contraindicat persoanelor cu epilepsie, persoanelor cu hipertensiune arterială sau în cazul patologiei dependente de estrogen. Supradozajul acestui ulei esențial poate fi periculos pentru sănătatea ta. Când este utilizat pe suprafețe mari ale pielii, trebuie să fie foarte diluat, deoarece poate provoca hipotermie. Nu folosiți niciodată acest ulei esențial într-o baie. În cele din urmă, este interzis persoanele în vârstă, femeile însărcinate și care alăptează și copiii sub 3 ani.

Lavanda
Acest ulei esențial conține linalool care promovează dilatarea vaselor de sânge. De asemenea, are particularitatea reducerii tensiunilor. Prin acțiunea sa, calmează durerile de cap calmând mușchii și nervii.

Cum să-l folosești?

Două picături de ulei esențial trebuie adăugate la o jumătate de lingură de ulei vegetal. Apoi aplicați acest preparat pe tâmple și pe gât cel mult de 3 ori pe zi.

Recomandare: Acest ulei este interzis femeilor însărcinate și persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare grave.

Lămâia
Uleiul esențial de lămâie poate ameliora durerile de cap, deoarece activează micro-circulația.

Cum să-l folosești?

Trebuie amestecat două picături de uleiuri esențiale cu o jumătate de lingură de ulei vegetal. Acest amestec se aplică pe temple cu un masaj. De asemenea, poate fi folosit pentru a uda o compresa pentru a plasa câteva minute pe zona dureroasă.

Recomandare: Este interzisă femeilor însărcinate și care alăptează. Utilizarea sa este, de asemenea, interzisă copiilor sub 8 ani.

Mușețel, un calmant puternic
Acest ulei esențial acționează asupra durerii de cap datorită proprietății sale analgezice. Astfel ajută la ameliorarea durerii insuportabile și la dispariția diferitelor simptome.

Cum să-l folosești?

Pentru a-l folosi, ai nevoie de ulei vegetal, precum cel pe bază de nucă de cocos sau de migdale dulci. O jumătate de lingură trebuie amestecată cu două picături de mușețel. Acest preparat se aplică pe zona dureroasă prin masaj ușor. Operațiunea se repetă de cel mult 3 ori pe zi. Tratamentul trebuie să se oprească numai atunci când persoana vede o îmbunătățire clară.

Recomandare: Este important să verificați dacă subiectul nu suferă de alergii prin efectuarea unui test de piele. Fie că este posibil, ea este proscrisă pentru femeile însărcinate care sunt încă în primul trimestru de sarcină. De asemenea, nu trebuie utilizat la persoanele cu epilepsie.