Top 3 mituri despre smoothie-urile verzi

0

Smoothie-urile verzi au devenit elemente esențiale ale dietei a milioane de oameni din întreaga lume. Rețetele multiple care combină fructele, legumele, semințele și alte ingrediente sănătoase au devenit complementul perfect al planurilor dietetice. Au apărut multe concepții greșite despre beneficiile pe care le oferă, mai ales că multe dintre proprietățile lor au fost exagerate.

Mituri

1. Consumul zilnic  ajută   slăbiți

Consumul într-o dietă obișnuită pare a fi o formulă ideală pentru “arderea” acelor grăsimi care se acumulează în diferite părți ale corpului. Consumul lor zilnic nu are un efect semnificativ asupra greutății dumneavoastră.

De ce un mit ? Aceste băuturi combină 2 sau 3 fructe, ceea ce înseamnă mai multe zaharuri și calorii. Când sunt amestecate, pierd o parte semnificativă din fibre, reducând proprietățile lor digestive . În mod ideal, fructele și legumele ar trebui consumate întregi  pentru a atenua anxietatea inerentă foamei. Nu este corect să atribuiți proprietăți de slăbire unui produs alimentar. Pierderea în greutate este într-adevăr un proces care se realizează prin combinarea mai multor factori inerenți modului de viață.

2. Mai sănătos  este să beți piureuri verzi decât să mâncați fructe sau legume întregi

Este adevărat că piureurile verzi sunt sănătoase. Cu toate acestea, nu este corect să spunem că proprietățile lor sunt superioare celor oferite de fructele și legumele întregi. Deși este bine să le includem în alimentația noastră pentru a obține un supliment de nutrienți, trebuie să considerăm totuși că ingredientele lor pot pierde niște nutrienți în timpul procesului.

De ce un mit ? Fructele și legumele pot pierde vitamine, fibre și antioxidanți atunci când sunt amestecate. Ele își păstrează toate substanțele nutritive când sunt lăsate în stare naturală, întregi, atâta timp cât sunt în stare bună.

3. Smoothie-urile verzi detoxifică organismul

Unul dintre motivele pentru care se consumă smoothie-uri  verzi este puterea presupusă de a “curăța” sau “purifica” corpul. Amestecul de fructe și legume cu conținut ridicat de clorofil pare într-adevăr o formulă ideală pentru eliminarea reziduurilor prezente în organism. Dar poate o băutură simplă îndeplinește cu adevărat această funcție? Răspunsul este nu. Deși substanțele sale nutritive sunt benefice pentru sănătate, organe precum ar fi rinichii și ficatul sunt capabili să efectueze acest proces.

De ce un mit  Bauturile verzi pot oferi un “supliment” de nutrienți, asimilarea cărora ajută la funcționarea acestor organe excretoare Cu toate acestea, astfel de băuturi nu vor putea face nimic dacă persoana nu își menține un stil de viață sănătos