Tiroida – tratament naturist (tiroidita Hashimoto)

0

Plan de detoxificare și de tratament al tiroidei.
După ce mama mea la un control a fost depistată cu tiroidă Hashimoto, o afecţiune autoimună, şi a acceptat să încerce o altă variantă decât cea medicamentoasă( deşi îşi cumpărase deja medicamentele prescrise şi pe care dăduse câteva milioane) , atunci am început să mă documentez şi eu ce şi cum se poate face.
Medicamentele in majoritatea cazurilor ( în special Synthroid sau Euthyrox) nu afectează conversia T4 în T3 ceea ce înseamnă mai pe înțelesul tuturor că tiroida se va menține hipoactivă chiar dacă analizele indică valori hormonale normale de T3, T4 și TSH.
Am înţeles că scopul principal într-o astfel de afecţiune este ca în majoritatea cazurilor întâi o alcalinizare a organismului, o detoxifiere şi o reducere a procesului inflamator.
Aşa am pus la punct o schemă de tratament care cred eu că poate ajută pe orice om care are probleme cu tiroidă şi nu numai.
Adică pe orice om.

1. Alimentaţia (varianta ideală de alimentație în cazul hipotiroidismului)Dimineaţa se poate începe în mai multe variante:
a ) – ceai alb ( cel mai bun antioxidant dintre ceaiuri) + lămâie (sau orice altă sursă de vitamina C) + o linguriţă de amestec ( lăptişor de matcă, propolis, polen şi miere) – amestecul acesta este incredibil pentru organism, mai ales pentru femei, dar dacă nu puteţi să-l faceţi merge şi o lingură de miere.
Pentru cei care vor să facă acest mix o să le dau formulă exactă gândită de mine la linguriţă şi gramaje. Pentru restu o să mă apuc să fac eu.
* din ultimele informații adunate am ajuns la concluzia că ceaiul alb ca și ceaiul verde și negru (sunt din aceeși planta diferă doar perioada de recoltare) nu este atăt de benefic pentru organism pe termen lung și de aceea recomand mai degraba ceaiul de salvie, fenicul, gălbenele sau urzică.
b ) – suc de legume: Morcov (pentru vitamina A), Sfeclă roşie (pentru propietatiile ei antiinflamatorii şi nu numai – frunza de sfeclă este în topul legumelor din punct de vedere al nutrienţilor continuti) , Pătrunjel ( cel mai ridicat conţinut de vitamina C)
c) – muesli fără gluten + lapte vegetal sau de capra* (iaurt) + o linguriţă pudra proteică de cânepă + fructe de pădure (opţional că antioxidant) *Laptele de capra este singurul aliment de origine animală care în organism are o reacţie alcalină – ph 7
d) – shake din banane, avocado, goji, fructe de pădure, seminţe râşnite (în, fl, soarelui, dovleac, susan) + apă sau de preferat lapte de cocos Este ideal să se consume cocos(tăiat bucăți crud, apă de cocos,lapte, ulei) şi avocado cam de 2 ori pe săptămâna fiind nişte alimente complexe din punct de vedere nutritional.
Legumele verzi ar trebui adăugate ca garnitură la orice fel de mâncare, pe cât posibil.
Turmericul (curcumă) este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale şi de aceea ar trebui folosit că condiment în mâncare sau sub formă de ceai. ( am făcut un lapte de turmeric şi a ieşit foarte bun, ceaiul este destul de nasol la gust şi ar trebui pus foarte puţin turmeric).
Zeolitul trebuie folosit pentru detoxifierea organismului în cure de 30 de zile , 4 gr o dată pe zi, dimineaţă . Se asimilează cel mai bine cu propolis de aceea îl recomand să se ia împreună cu amestecul făcut din produsele stupului.
Dacă nu ştiţi încă ce minunăţie mai e şi zeolitul asta aici găsiţi una dintre cele mai complexe explicaţii.
* eu am făcut o cură de 30 de zile cu zeolit și datorită faptului că scoate metalele grele din organism am observat o albire accelerată a firelor de păr de aceea aveți grijă să consumați și mult fier pe perioada tratamentului.
Scorţişoara trebuie la fel folosită în cantităţi cât mai mari în ceaiuri, smoothie-uri, muesli sau diferite combinaţii.
Seleniu este esenţial (aproape orice medic o să recomande un supliment cu seleniu şi zinc). Cea mai bună sursă naturală de seleniu sunt nucile braziliene – 5gr de nuca asigura 200% din cantitatea zilnică necesară. Recomand să se ia 200% sau mai mult pentru că organismul suferind are sigur probleme cu absorbţia de minerale şi atunci n-o să asimileze chiar tot.
Zincul se poate lua uşor din muesli – fulgi de ovăz, fructe de pădure, seminţe de dovleac, smochine + lapte de nuci. La fel se poate lua din polenul folosit în amestecul de mai sus.
Magneziu se poate lua din banane, migdale ( 5 migdale crude pe zi fac minuni).
* de preferat dacă puteți achiziționa migdale romănești deoarece 90% din migdalele de pe piață provin din California și sunt tratate împotriva salmonelozei.
Pentru cine îşi permite se poate consumă pudră de ashwagandha care este considerat un super-aliment cu o multitudine de beneficii mai ales pe partea psihică de reducere a acidozei din organism (stres, oboseală emoţională)

2. Alimentaţie ( ce nu trebuie consumat)
În primul rând trebuie redus consumul de alimente care provoacă aciditate şi inflamaţie organismului adică – lactate, proteină animală, zahăr şi gluten.
Ar fi perfect dacă se poate scoate glutenul din alimentaţie măcar pentru o perioada de timp – studile arată că afecţiunile tiroidei pornesc de la acest gluten care ar declanşa în organism anumite reacţii în urmă cărora se produc anticorpi care atacă glanda tiroidă.
Glutenul afectează aborbţia nutrienţilor neceari pentru protecţia tiroidei ( seleniu).
Cafeaua trebuie şi ea evitată pe cât este posibil ( ştiu că pentru multe persoane este foarte greu, dacă nu imposibil dar uşor uşor se poate rari dacă nu elimina din alimentaţie )
Legumele din familia cruciferelor trebuie evitate în stare crudă deoarece conţin anumite substanţe care opresc organismul din folosirea corectă a iodului.
* iodul anorganic este utilizat în spitale ca dezinfectant şi pentru afecţiuni ale tiroidei. Acest tip de iod nu face decât să stimuleze tiroida şi se poate depune şi acumula în ţesutul tiroidian, provocând inflamaţii tiroidiene dezvoltând problema.
Acestea sunt, după pararea mea, principalele lucruri care se pot face pe parte de alimentaţie.

3. Exerciţii fizice
– în special dimineaţa la scurt timp după trezire
– exerciţii de sărit pentru o mai bună stimulare a sistemului limfatic – intensitate destul de ridicată ( e bine să apară transpiraţia şi inima să lucreze puternic)
– 10-15 min este suficient
– stat cât mai mult afară mai ales în compania soarelui (vitamina D)

4. Exerciţii psihice
Cum spuneam orice afecţiune apare din cauza acidităţii din organism și ce este cel mai acid lucru – stresul, supărarea, nervozitatea şi toate stările psihice negative.
Se spune că toate problemele pornesc de la cap şi adevărul este undeva p-acolo.
Aşa că trebuie să avem foarte mare grijă de acest lucru :
odihnă bună: somn între 22-06 sau minim 6 ore pe noapte – reducerea stresului prin exerciţii de toleranţă
lucruri care să transmită o stare de bine: activităţi distractive, relaxante, meditaţie,
Se pot folosi și uleiuri esențiale ca de exemplu : ulei de paciuli, ulei de măghiran( în special în cefalee, depresii sau împotriva vânătăilor, ulei din lemn de santal în special în stări de depresie și in cele cauzate de proasta asimilare a calciului.
Energiile transmise de culori pot influența țesuturile organismului uman, portocaliul fiind culoarea care are cea mai mare putere asupra tiroidei, dar si violetul poate ajuta.
De aceea dieta ar trebui să cuprindă alimente de culoare portocalie: morcov,dovleac, nap, unii pepeni, cartof dulce, portocală, mandarină, usturoi și unele nuci.
Dacă doriți să țineți cont și de puterea violetului asupra tiroidei atunci para, țelina, păstârnacul si sparanghelul n-ar trebui să lipsească din alimentație. Cel mai bun cadou pentru o persoană care are probleme cu tiroida este un tricou terapeutic deoarece acesta se bazează pe puterea de vindecare a violetului și influența pozitivă asupra apei din organismul nostru.
Doctor Robert Morse a descoperit mai multe plante care sunt excepționale pentru glanda tiroidă : lumânărica, cârmâz, palmier pitic sau rădăcina de vinețică care este foarte bună în cazul măririi tiroidei sau a gușii endemice.
El a creat și un remediu naturist ideal care fortifică și regenerează glanda tiroidă, ajutând și la purificarea și reconstrucția ei.

Remediul trebuie consumat sub formă de tinctură și să conțină toate sau majoritatea plantelor următoare:
• Bladderwrack (Fucus Vesiculosum)
• Bulb de Fritilaria (Fritillaria Cirrhosa)
• Rădăcină de Cârmâz (Phytolacca Americana)
• Frunză de Lumânărică (Verbascum Thapsus)
• Iarbă de Vineţică (Lycopus Virginicus)
• Coajă de Rădăcină de Dafin (Myrica Cerif)
• Coajă de nuc negru (Juglans Nigra)
• Muşchi Irlandez (Gelcarin) (Chondrus Crispus)
• Fruct de Ardei Iute de Cayenne (Capsicum Annuum)
• Fruct de Palmier Pitic (Serenoa Repens)

Sper să vă fie de folos toate aceste informații și aștept alte întrebări din partea dumneavoastră.

Vă urez multă sănătate şi pace în suflet.