Tăieturi și zgârieturi: tratează în mod natural cu salvie și miere

0

Combinația dintre miere și salvie oferă un remediu antiseptic foarte util pentru tratarea tăieturilor și zgârieturilor. Descoperiți mai detaliat beneficiile acestui remediu, precum și etapele de pregătire.

Există multe modalități de a trata tăieturile  în funcție de gravitatea acestora. Adesea, când rana este superficială și pielea rămâne curată, procesul de vindecare se face de la sine. Cu toate acestea, pentru a accelera acest proces, putem recurge la unele remedii naturale.

Unele ingrediente naturale, cum ar fi salvia și mierea, au proprietăți antiseptice și antimicrobiene, proprietăți care ajută la protejarea pielii de infecții. În plus, aceste ingrediente conțin antioxidanți și nutrienți esențiali care promovează vindecarea.

Tăieturile și zgârieturile sunt semne care indică faptul că pielea a fost deteriorată. Aceste semne provoacă de obicei sângerare, roșeață și durere. Cu toate acestea, procesul de vindecare este de obicei rapid și necomplicat.

Din fericire, în prezent, există multe opțiuni de a proteja pielea în cazul leziunilor superficiale. Dincolo de opțiunile farmaceutice, există și multe remedii naturale care sunt foarte eficiente. Acesta este cazul remedierii pe bază de salvie și miere pe care ne propunem să le descoperim aici. Acest remediu natural este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și vindecătoare.

Combinația de salvie și miere oferă o alternativă naturală pentru a dezinfecta zona pielii afectate și, astfel, minimiza riscul de infecții. În plus, acest remediu ajută la calmarea iritației și la ameliorarea umflăturilor din jurul plăgii.

Combinația de salvie și miere oferă un ideal antiseptic natural pentru tratarea tăieturilor și zgârieturilor superficiale.

Beneficiile salviei atunci când vine vorba de tăieturi și resturi de vindecare
Datorită proprietăților sale antiseptice și antimicrobiene, salvia este una dintre plantele medicinale care poate ajuta la vindecarea tăieturilor și resturilor. Salvia a fost folosită în medicina naturală din cele mai vechi timpuri, în special pentru a preveni creșterea bacteriilor și a altor microorganisme patogene.

Aplicat topic, salvia ameliorează disconfortul asociat cu leziunile pielii, nu numai prin reducerea riscului de infecții în zonele expuse, ci și prin regenerarea țesuturilor, regenerare care favorizează o vindecare mai bună.

Beneficiile mierii
Mierea  organică de este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru prepararea remediilor alternative. Datorită proprietăților sale antibiotice, antifungice și antiseptice, mierea este o opțiune excelentă pentru prevenirea și tratarea infecțiilor.

În plus, o aplicație de actualitate promovează o mai bună sănătate a pielii, deoarece mierea are și proprietăți hidratante: ajută la regenerarea țesuturilor care au suferit agresiune din cauza unei leziuni. Mierea are proprietăți calmante ideale pentru ameliorarea disconfortului tăieturilor și resturilor precum mâncărime, arsură sau durere.

Prepararea remediului natural cu salvie și miere

Pregătirea acestui remediu natural pentru tratarea tăieturilor și resturilor este destul de simplă. În plus, ingredientele sunt ușor de găsit, deoarece le găsim în supermarketuri, precum și în mediciniști.

Cel mai important este să obțineți miere 100% organică, deoarece celelalte soiuri nu oferă aceeași calitate nutritivă sau aceleași proprietăți.

Precauție: Evitați să folosiți acest remediu dacă tăierea sau zgârierea este încă deschisă. Rețineți că rănile grave trebuie tratate de către un profesionist în sănătate cât mai curând posibil. Dacă la prima vedere, accidentarea apare gravă, solicitați asistență medicală imediată.

Ingrediente
2 linguri pulbere de salvie sau 30 g frunze de salvie uscate
4 linguri miere de albine ecologică (60 g)

Preparare
Pentru început, dacă ați optat pentru frunze de salvie uscate, macinați-le până obțineți o pulbere fină. Pulbere găsiți si în comerț.
Apoi turnați praful de salvie într-o sticlă sterilizată anterior.
Adăugați acum lingurile de miere și amestecați cu o lingură de lemn.
Când preparatul este gata, închideți sticla și păstrați-o într-un loc răcoros și întunecat o zi întreagă.
După trecerea timpului, puteți începe să utilizați produsul.