Spune adio problemelor orale cu uleiul de nucă de cocos

0

Chiar dacă pot fi făcute cu orice ulei vegetal, vă recomandăm să faceți aceste spălături bucale cu ulei de nucă de cocos, deoarece previne gingivita și respirația urâtă și previne proliferarea bacteriilor.

Problemele orale sunt frecvente în  rândul populație și nu se referă neapărat la obiceiurile de igienă. Uneori, acestea sunt rezultatul unor boli, reacții la anumite alimente sau proliferarea bacteriilor în zonele mai puțin vizibile ale gurii.

Majoritatea oamenilor încearcă să le evite folosind spălături de gură dezinfectante care reduc la minimum prezența acestor agenți patogeni dăunători.

Cu toate acestea, medicina alternativă oferă un remediu naturist care încurajează detoxifierea și sănătatea orală.

Constă în aplicarea uleiurilor antibacteriene pentru a rezolva problemele orale, în special tartrul, respirația urâtă și gingivita.

Această metodă împotriva problemelor orale se poate face și cu uleiuri vegetale de susan, floarea soarelui și măsline.

Cu toate acestea, s-a demonstrat că cel mai eficient este uleiul de nucă de cocos. Acizii grași și compușii antibacterieni reduc la minimum prezența microorganismelor.

De fapt, s-a verificat științific că acest produs biologic poate distruge bacteria Streptococcus mutans. Aceasta este cauza principală a eroziunii dentare și a altor probleme orale.

Totul indică faptul că acțiunea sa antibacteriană și antiinflamatoare este responsabilă pentru aducerea multor beneficii pentru sănătate. Acestea se obțin punând o lingură de produs în gură și făcând o spălătură bucală timp de trei-cinci minute.

Care sunt avantajele apei de gură cu ulei de nucă de cocos?
Uleiul de nucă de cocos este comestibil și are un gust foarte plăcut. În plus, este foarte simplu de utilizat ca apă de gură. Poate fi folosit chiar ca bază pentru a face o pastă de dinți de casă.

Având în vedere capacitatea sa de a elimina agenții patogeni din gură, utilizarea sa regulată poate rezolva multe probleme orale.

Evită bolile gingiilor și ale gurii

Uleiul de nucă de cocos conține substanțe antiinflamatorii care sunt foarte utile pentru prevenirea și tratamentul gingivitei. Această afecțiune apare atunci când sistemul imunitar încearcă să atace bacteriile de placă, declanșând un răspuns inflamator.

Aplicarea acestui ingredient scade reziduurile bacteriilor. Și modifică mediul de care au nevoie pentru a prolifera ușor. În plus, este foarte eficient împotriva cariilor și gingiilor care sângerează.

Combate durerea maxilarului
Proprietățile uleiului de nucă de cocos întăresc maxilarul și previn infecțiile, inflamațiile și durerea. Unii sugerează utilizarea acestuia ca adjuvant la tratamentul articulației temporomandibulare.

Reduce respiratia urat mirositoare
Respiratia urat mirositoare este o problemă care poate afecta viața socială și stima de sine a oricui suferă de ea. Acest lucru se întâmplă din cauza reziduurilor și gazelor pe care le emit bacterii în gură. Bacteriile cresc ușor în cavitățile mai puțin accesibile.

Spălăturile de gură și arderea sunt cele mai eficiente metode de a lua problema rădăcinii. În loc să folosiți produse cu un conținut ridicat de alcool, încercați acest ulei. S-a demonstrat că aplicarea sa pe dinți și limbă reduce prezența bacteriilor și neutralizează halitoza.

Albește dinții
Uleiul de nucă de cocos nu funcționează ca un produs profesional de albire a dinților. Dar poate face mult pentru a elimina petele gălbuie care se formează pe suprafața dinților, din cauza acumulării de mâncare.

Utilizarea sa ca apă de gură și pastă de dinți curăță dinții și îndepărtează stratul alb care acoperă uneori limba.

Cum să vă clătiți gura cu ulei de nucă de cocos?
După cum am menționat, trebuie doar să puneți o lingură de ulei în gură pentru a începe tratamentul. În plus, din când în când, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu pentru a-l aplica ca pastă de dinți.

Trebuie știut că uleiul se solidifică la rece. Prin urmare, nu este bine să-l aruncați în chiuvetă după ce clătiți în gură. Cel mai bine este să o aruncați direct în coșul de gunoi.

Unii sfătuiesc să se facă dimineața, înainte de micul dejun. Dar, evident, se poate face în orice moment al zilei.

Gura poate fi clătită cu apă călduță pentru a evita senzația de grăsime.