Ridichia neagră. Principalele 6 beneficii

0

Originară din China, ridichea neagră este încă foarte puțin cunoscută aici. Și totuși, are multe beneficii pentru sănătatea noastră! Antiseptic, antibacterian, diuretic, …: datorită tuturor proprietăților sale, ridichul negru poate fi utilizat într-un număr mare de situații.

Iată tot ce poate face pentru tine și cum poți să îl consumi.

6 beneficii ale ridichii neagre

În unele părți ale lumii, ridichea neagră a fost folosită mult timp pentru a alina multe boli. Iată principalele sale avantaje.

1. Ajută digestia

Ridichea neagră are multe efecte asupra sistemului nostru digestiv.

În primul rând, conține proprietăți ușoare laxative care îl fac perfect pentru ameliorarea constipației.

În plus, conține rafanină, o substanță antiseptică și antibacteriană. Datorită acesteia, ridichea neagră poate fi de mare ajutor în cazurile de afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi digestia lentă, balonare, dureri de cap din cauza digestiei deficitare și dureri abdominale.

În cele din urmă, ridichea neagră are influență și asupra ficatului nostru. Într-adevăr, promovează secreția de bilă, care ajută la drenarea ficatului și la scăparea toxinelor pe care le conține. Toate acestea au un efect pozitiv asupra digestiei noastre.

Fără îndoială, ridichea neagră este cel mai bun aliat al oamenilor care se confruntă adesea cu o digestie dificilă!

2. Ajută la combaterea infecțiilor

Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, ridichea neagră joacă un rol important în lupta împotriva infecțiilor.

De exemplu, ajută la combaterea infecțiilor ficatului și vezicii biliare, dar nu își limitează acțiunea la aceste părți ale corpului. Într-adevăr, ridichea neagră poate fi folosită ca detoxifiant, pentru a elimina toxinele găsite în întregul corp.

3. Combate bolile de iarnă

Combatând infecțiile, ridichea neagră ne ajută, de asemenea, să ne protejăm de bolile de iarnă și chiar să le combatem.

Bogat în vitamina C, ajută la întărirea sistemului nostru imunitar. Acest lucru este cu atât mai important în timpul iernii, deoarece ne permite să creăm armuri împotriva bolilor care ne înconjoară.

În plus, ridichea neagră este un expectorant, are proprietăți antitusive și ajută la subțiarea mucusului bronșic. Prin urmare, este recomandat în special în caz de tuse grasă.

De regulă generală, ridichea neagră poate fi folosită pentru a combate tuse și răceli, dar și sinuzită și bronșită.

4. Eficientă împotriva oboselii

Datorită conținutului ridicat de vitamine B și C, ridichea neagră este foarte utilă pentru a lupta împotriva oboselii grele și a slăbirii.

Cu aceste două vitamine, aduce un adevărat impuls organismului nostru. Ne oferă energie și reușește să ne combătem oboseala.

5. Ajută la lupta împotriva cancerului

Ridichea neagră este bogată în carbohidrați, ceea ce o face una dintre cele mai calorice legume. Dar acești carbohidrați sunt departe de a fi rău pentru organismul nostru! Numite glucozinolați, conțin proprietăți antioxidante puternice și anticarcinogene. Acești carbohidrați ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase.

În plus, ajută la lupta împotriva îmbătrânirii celulelor noastre.

6. Calmează arsurile

Ridichea neagră ajută la ameliorarea iritațiilor pielii, cum ar fi eritemul, precum și la arsurile ușoare obținute în special prin arsuri solare.

Cum se consumă ridichea neagră?
Acum că știți toate beneficiile sale, vă puteți întreba cum să-l consumați! Într-adevăr, întrucât este încă puțin cunoscut aici, există puține rețete care îl menționează.