Rețete de măști pentru părul uscat

0

Folosiți aceste măști înainte de a vă spăla părul cu șamponul obișnuit și aveți grijă sa nu folosiți prea des uscătorul de păr pentru a nu va deteriora părul.

Uscăciunea părului este problema capilară cea mai des întâlnită din cauza lipsei de îngrijire sau a folosirii unor produse neadecvate. Veți vedea câteva rețete de măști pentru a contracarare uscăciunea părului . Veți găsi cu siguranță în magazine sau la stilistul dumneavoastră sute de produse pentru îngrijirea părului uscat. Problema este că sunt de multe ori scumpe și au un efect care nu justifică prețul. Intrăm într-un ciclu vicios în care părul nu are strălucire decât dacă folosim numai anumite produse.

Dacă ați obosit cheltuind bani pe acest tip de produse de îngrijire a căror eficacitate durează doar câteva zile, ați dori să optați pentru îngrijiri naturale, economice și a căror eficacitate va dura mai mult timp, atunci urmați sfaturile noastre.  Vă propunem câteva rețete de măști pentru părul uscat pe care le puteți face acasă.

Puteți găsi cu ușurință ingredientele pe care vi le propune și pregătirea măștilor se face doar în câteva minute. Este suficient să urmați instrucțiunile explicate în cele ce urmează, ca și cantitățile și timpul de aplicare menționate. Aplicând aceste măști cu regularitate, ca și un șampon și un după-șampon naturale, veți putea progresiv să observați că părul va fi mult mai puternic și mai mătăsos.

Ulei de măsline și ou

Într-un castron bateți un ou și adăugați o lingură de ulei de măsline apoi adăugați două linguri de maioneza. Aplicați pe păr și lăsați să-și facă efectul timp de 15-30 de minute. La sfârșit, clătiți din abundență și apoi spălați cu șamponul obișnuit.

Avocado

Curățiți de coajă un avocado, scoateți sâmburele și tăiați-l în două pentru a putea să-l zdrobiți mai ușor. Puneți-l într-un castron și adăugați o lingură de ulei de măsline și un gălbenuș de ou.  Amestecați până ce veți obține o pastă omogenă (la nevoie folosiți mixerul). Aplicați pe păr insistând la vârfuri. Lăsați câteva minute să acționeze, apoi clătiți cu multă apă. Spălați părul cu șamponul cu care v-ați obișnuit.

Miere și banane

Această mască este foarte ușor de făcut și cu siguranță aveți ingredientele acasă. Amestecați banana cu 3 linguri de miere, apoi adăugați câteva picături de ulei de migdală. Lăsați să acționeze pe păr 30 minute apoi clătiți cu multă apă. Spălați părul cu șampon.

Iaurt și ou

Pentru a face această mască aveți nevoie de 6 linguri de iaurt li un albuș de ou bătut spumă. Amestecați cele două ingrediente și aplicați pe păr timp de 15 – 30 minute. Clătiți și apoi spălați părul cu șampon.

Ulei de migdală

Migdalele sunt des folosite în produsele de frumusețe, destinate mâinilor, unghiilor și părului. Pentru a realiza această mască, este necesar să încălziți la microunde câteva picături de ulei de migdală, apoi să le aplicați pe vârfuri timp de 20 minute. Apoi spălați părul ca de obicei.

 

Căpșuni, miere și ulei de măsline

Amestecați 20 de căpșuni cu 2 linguri de miere si 2 linguri de ulei de măsline. Amestecați timp de câteva minute apoi lăsați pe păr aproximativ 30 minute. Clătiți si apoi șamponați.