Remedii pentru o piele impecabila

0

Iată câteva remedii pentru o piele mai frumoasă, ușor de pregătit acasă și ușor de folosit.

Laptele: ai auzit cu siguranță vorbindu-se de Cleopatra, regina Egiptului, care folosea ca leac de frumusețe laptele acru.  Băile în acid lactic folosesc la  eliminarea celulelor moarte de pe piele, lăsând pielea mai curată și mătăsoasă. În plus, are proprietăți de înălbire, contribuind la obținerea unui ten uniform, redând luminozitatea pielii. Trebuie folosit periodic pentru a estompa petele. Se poate face un peeling facial folosind laptele, muind un pic de vată  în lapte cald sau fierbinte. Lăsați să acționeze toată noaptea, apoi clătiți bine în dimineața următoare.

Iaurtul: proprietățile sale sunt asemănătoare cu cele ale laptelui, doar este un derivat al lui, însă în plus servește la dezinfectare, la închiderea porilor, ajută la cicatrizare și la regenerarea dermei, la menținerea umidității pielii, etc. fermenții lactici servesc la prevenirea infecțiilor cutanate fiind o barieră bactericidă. Aplicarea iaurtului pentru luminarea tenului se folosește ca o mască. Spală-ți bine fața, cu apă și un săpun neutru. Pune o cantitate mare de iaurt răspândindu-l bine cu degetele. După 20 minute, spală-ți fața cu apă călduță.

Castravetele: o imagine tipică a tratamentelor de frumusețe este folosirea  feliilor de castravete pentru ochi pentru că conțin multă apă și odihnește pleoapele. În plus, castravetele conține vitamina E și uleiuri esențiale. Acesta este motivul pentru care castravetele este un aliat puternic atunci când dorim să ne îngrijim tenul și să avem o piele frumoasă. Castravetele face pielea mai mătăsoasă, elimină petele dar și ridurile. Este necesar să curățăm castraveții, să-i scoatem semințele și să-l punem într-un mixer până când formează o pastă. Aplicați pe piele timp de 20 minute și apoi clătiți-vă. Rezultatele sunt imediate.

Aloe vera: alt ingredient  care nu trebuie să lipsească într-un tratament de frumusețe. După lapte, era ingredientul preferat al lui Nefertiti și Cleopatra pentru a rămâne frumoase. Aloe vera hrănește, albește și hidratează pielea. Taie o tija de aloe vera și extrage pulpa. Aplică pe zonele pe care vrei să le vindeci și lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi spală-ți fața cu apă călduță.

Roșia: sucul de roșii oferă o mare cantitate de nutrimente care sunt foarte bune pentru piele, cum ar fi vitaminele A și C, proteinele, cum ar fi licopenul, care reduc acțiunea radicalilor liberi. Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu o lingură de suc de roșii și aplică pe față cu puțină vată.

Papaia: este un excelent exfoliant care ajută la reînnoirea celulelor pielii,  o face mai mătăsoasă datorită proprietăților reparatorii. Curățați o bucată de papaia coaptă. Apoi frecați partea interioară pe zona afectată. Lăsați papaia să acționeze apoi curățați bine pielea cu apă rece. Puteți repeta operația de 3-4 ori pe săptămână. Conținutul de papaină va contribui la micșorarea numărului de celule moarte ale pielii și a resturilor de la vechile pete.

Ceapa: este eficace împotriva petelor. Tăiați o ceapă felii și frecați petele timp de 5 minute. Repetați acest procedeu în fiecare zi. Este o metodă foarte eficace când este vorba de dispariția petelor persistente.

În afară de aceste metode, mai este necesar să țineți seama de câteva sfaturi.

Protejați-vă de soare. Pigmentarea pielii este cauzată de expunerea la razele UV.