5 remedii naturiste pentru combaterea durerilor articulare

0

Soluții naturale pentru ameliorarea articulațiilor dureroase

Căldura și frigul favorizează ameliorarea rapidă a inflamației.

O compresă rece pentru calmarea durerilor articulare. Turnați o mână de cuburi de gheață într-o cârpă. Aplicați-o direct pe locul dureros.

Opțiune fierbinte: cartofi zdrobiți. Aduceți spre firbere cartofii.Înfășurați într-o cârpă curată și zdrobiți aproape  la prepararea piureului. Puneți pe articulația dureroasă cu  lăsați 30 de minute.

Ghimbir si turmeric

Amestecați 2 lingurițe de pudră de ghimbir și una de turmeric. Adăugați puțină apă caldă și amestecați pentru a obține o pastă groasă. Întindeți aluatul pe o cârpă de bumbac și pliați-l. Aplicați-l pe locul dureros. Țineți-o cu o bandă și lăsați-o să acționeze peste noapte.

Argilă

Amestecați argilă pudră cu apă caldă până se obține o pastă groasă. Utilizați pentru aceasta o ustensilă din lemn sau plastic, dar în niciun caz metal! Întindeți aluatul rezultat pe un strat de 1 până la 2 cm pe un prosoap de tifon. Aplicați pe zona de tratat.

Uleiuri esențiale

În ceea ce privește uleiurile esențiale, în cazul durerilor articulare ele sunt încă o dată un ajutor prețios. Cu condiția  să nu fiți insărcinată! Trei preparate pentru calmarea durerii

– Turnați 5 picături de ulei esențial de eucalipt cu lămâie în 10 ml ulei de migdale dulci. Se amestecă bine. Se aplică prin frecarea ușoară a zonei dureroase de 1 până la 2 ori pe zi.

– Turnați 20 de picături de ulei esențial ravintsara și 15 picături de ulei esențial de lavandă în 50 ml ulei de migdale dulci. Amestecați totul bine. Aplicați pe locuri dureroase.

– Turnați 15 picături de ulei esențial de ienupăr, 15 picături de ulei esențial de rozmarin și 5 picături de esență de lămâie în 50 ml de ulei vegetal de masaj.