Remedii naturale pentru piele

0

Dacă nu aveți timp pentru tratamente faciale, aplicații aceste preparate înainte de a merge la culcare pentru a le lăsa să acționeze în timpul nopții, apoi clătiți-vă abundent cu apă călduță.

O piele ternă, fără viață, cu pete este un adevărat coșmar, indiferent de vârstă și de anotimp. Dacă ești în căutarea unor sfaturi de frumusețe care te vor ajuta să-ți luminezi epiderma, nu ezita să citești aceste rânduri și vei afla cele mai bune remedii pentru albirea pielii.

O piele frumoasă tot timpul anului

Fără nici o îndoială, femeile doresc să aibă o piele frumoasă 365 de zile pe an, o față de porțelan, uniformă, fără pete, fără riduri, fără coșuri, fără imperfecțiuni, fără vârstă, fără urmele expunerii la soare…  Pentru asta trebuie să punem beneficiile mamei natură să lucreze pentru noi, să ne facem propria farmacie cu produse cosmetice pentru a elimina zonele întunecate ale pielii, mai ale de pe față.

Petele de pe piele pot să apară din cauze diferite, mai ales din cauza expunerii la razele ultraviolete într-un mod nepotrivit, sau din cauza lipsei de hidratare după plajă. Sunt datorate și schimbărilor hormonale cum ar fi sarcina, perioadele de indispoziție sau trecerea timpului.

Leacuri pentru albirea pielii

Zeama de lămâie: este un produs natural foarte eficient, cunoscut pentru proprietățile sale de a lumina pielea, conținutului în vitamina C, care este excelentă pentru producția de melanină. Această substanță se presupune că dă culoare pielii. În plus, cum lămâia conține acid citric care ajută la reînnoirea celulară. Trebuie să freci direct o felie din acest fruct minunat pe față sau pe zonele pe care dorești să le luminezi. Poți de asemenea să îmbibi o bucățică de vată cu zeamă de lămâie și să-l aplici pe piele. Trebuie să ții seama de faptul că după acest tratament nu poți să ieși pe stradă. Profită de zilele libere sau de sfârșitul de săptămână  pentru acest tratament. În caz contrar, pielea se va păta și mai rău.

Ceapa: sau mai concret sucul de ceapă conține sulf și vitamina C. Fără ezitare, este un ingredient excelent pentru a putea avea o piele sănătoasă tot timpul anului. Trebuie folosit pe cale externă dacă doriți eliminarea ridurilor a petelor și a semnelor de acnee. În plus, servește la stimularea foliculilor piloși ai scalpului, la dezinfectarea rănilor și la eliminarea mătreței.  Pune o ceapă într-un mixer și o bucată de vată care se va îmbiba cu sucul care rezultă, pe care va trebuie să o aplici pe pată. Trebuie menținută cel puțin 10 minute și apoi spălat cu apă rece. Ține cont de faptul că zona se va irita și o să devină dureroasă. Dacă durerea devine insuportabilă, clătiți abundent imediat.

Oțetul: oțetul de mere este unul din aliații infailibili în listele de remedii pentru sănătate și frumusețe. Aceasta pentru că are pH-ul acid, excelent pentru a strânge porii pentru a avea o piele uniformă și strălucitoare. Pentru aplicare trebuie să îmbibi o bucățică de vată cu oțet de mere și să o pui pe pată, lăsând să acționeze aproximativ 20 minute  după care trebuie spălat locul cu multă apă rece.