Remedii naturale pentru diaree

0

Argilă, carbon, semințe, plante… este posibil să vindecați diareea cu soluții naturale. Unele absorb gazele, luptă contra durerii, altele sunt astringente și refac flora intestinală.

În funcție perioada în care persistă diareea, această este de două feluri: acută sau cronică.

Diareea acută

Diareea acută persistă câteva zile și poate fi tratată cu medicamente antidiareice, dar și cu regim alimentar.

Diareea cronică

Diareea cronică este diareea care persistă mai bine de 4 săptămâni. Acest tip de diaree poate avea cauze serioase, precum o boală inflamatorie intestinală.

 

Apă cu argilă

Datorită capacităților de absorbție argila detoxifică organismul și poate fi eficient în caz de diaree. Elimină gazele si are calități anti-infecțioase, fiind recomandată în caz de probleme intestinale.

Mod de utilizare: puneți o linguriță de argilă verde într-un pahar de apă. Amestecați, lăsați să se odihnească măcar 4 ore. Dacă simptomele sunt foarte puternice, beți un pahar imediat, apoi trei pahare pe zi amestecând înainte de administrare. Diminuați dozele pe măsură ce simptomele se ameliorează.

Cărbunele vegetal

Este cel mai bun absorbant natural. Cărbunele vegetal aspiră toate substanțele nedorite – cum ar fi gazele – ca un burete.

Mod de folosire: cărbunele nu poate fi folosit în același timp cu argila pentru că au același efecte. Ar putea să apară interferențe în rezultate.

Semințe de psyllium

Mucilagiul conținut în psyllium permite absorbția apei în intestin. Scaunele sunt astfel mai consistente și golirea stomacului și a intestinului se face mai repede. Organismul are timp ca sa absoarbă iar apă apoi. Luați o lingură de semințe cu puțină apă, de 2 la 4 ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Apă pentru hidratare

Riscul principal în caz de diaree este deshidratarea. Pentru a o evita, este important să bem suficientă apă. Putem să ne pregătim și niște băuturi pentru hidratare. Adulții adăugați șase lingurițe de cafea cu zahăr, o linguriță de sare și sucul de la o lămâie într-un litru de apă minerală.  Pentru copii, există pliculețe cu amestecuri de hidratare în farmacii. Trebuie doar să le diluăm în apă.

Afinele uscate

Bogate în tanin afinele uscate (disponibile în magazinele bio) ajută la vindecarea diareii. Puneți u lingură de afine uscate într-o ceașcă cu apă. Fierbeți timp de 3 minute, lăsați să infuzeze 10 minute. Beți 2 la 4 cești pe zi până la ameliorarea simptomelor.

Rădăcina de fragi

Pentru că este bogată în tanin, rădăcina fragilor are proprietăți astringente și anti diareice. Infuzați 40gr de rădăcină de fragi la 1 litru de apă fiartă, timp de 10minute. Filtrați și beți 3 cești pe zi.

Gutuia, de neînlocuit

Pentru mici și mari, gutuia este fructul miraculos în caz de diaree. Asta, datorită fibrelor sale și taninului. Fierbeți trei gutui mari într-un litru de apă. Filtrați  și beți cât de des puteți. Pentru compot, cântăriți 15gr de zahăr la 100gr gutui. Puteți face și peltea.

Apa de orez

Dacă există un aliment privilegiat când este vorba de diaree, acela este orezul. Conținutul său în amidon (70%) îi permite să rezolve problemele de tranzit. Mâncați orez la fiecare masă și beți apa în care ați fiert orezul după ce s-a filtrat. Și ea conține amidon.

Până la vindecare, este bine să consumați alimente fără fibre, ușor de digerat, pentru a favoriza întoarcerea la tranzitul normal. Alegeți supele, orezul, pastele și cartofii bine copți, bananele foarte coapte. Puteți completa regimul cu compoturi, carne albă,  ouă, pește slab, iaurt pentru că echilibrează flora intestinală