Remedii naturale contra căderii părului la femei

0

Motivele

Există mai multe motive care produc căderea masivă a părului. O predispoziție hormonală, stresul sau un șoc emoțional, o intoxicație alimentară, un tratament capilar greșit, o proastă vascularizare sau o boală infecțioasă.

La femei, alopecia este rară și cel mai adesea și cel mai adesea este  datorată stresului (la lucru, o boală…), unui șoc emoțional (naștere, moartea unui apropiat…), contraceptivelor sau sindromului ovarelor polichistice (boala endocrină benignă) care produc secreții excesive de androgeni provocând astfel cicluri neregulate sau chiar absența lor, creșterea în greutate , probleme ale pielii și căderea părului.

Nu trebuie să minimizăm stresul cauzat de căderea părului, antrenând femeia într-o spirală: cu cât pierde mai mult păr, cu atât se stresează și mai mult și pierde și mai mult păr. Acest stres vine de la faptul că în cultura noastră părul este considerat un atu major al seducției și al frumuseții și degradarea sa este primită la modul catastrofal, putând duce la depresii.

Îngrijiri și prevenire

Unii experți spun să nu abuzăm de dușurile fierbinți, geluri, bonete, caschete, elastice strânse,  uscătoare de păr, vopsea de păr, în timp ce alții afirmă că toate astea nu au nici o legătură cu căderea părului.

Este bine să prevenim căderea părului adoptând obiceiurile vieții sănătoase: o alimentație sănătoasă, un minim de stres, un somn odihnitor, evitarea dușurilor prea fierbinți. Mai jos prezentăm câteva remedii naturale care împiedică părul să cadă.  În cazul în care părul continuă să cadă, este bine să cerem sfatul medicului și să urmăm un tratament anti căderea părului personalizat.

În fiecare dimineață, când vă priviți în oglindă, observați că podoaba capilară este don ce in ce mai puțin arătoasă? Panicați la gândul că va trebui să trăiți cu o calviție precoce? Nu vă temeți, datorită selecției noastre de leacuri veți avea toate soluțiile pentru a vă păstra părul.

Busuiocul

Știați că plantele sunt un remediu natural foarte eficace împotriva căderii părului? De exemplu, busuiocul este cunoscut pentru virtuțile sale curative și îl puteți folosi în timp ce vă șamponați. Este destul să faceți o infuzie din câteva frunze de busuioc în apă fierbinte și apoi să așteptați până când apa se răcește. Filtrați amestecul obținut și folosiți-l ca apă de limpezit. Efectul este sigur!

Cimbrul

Este un excelent stimulant capilar. Iată cum puteți face o loțiune de limpezit care încetinește căderea părului fortificând rădăcinile. După ce ați fiert un litru de apă și două mâini de frunze de cimbru, adăugați o lingură de oțet de cidru și lăsați să se răcească. Nici un alt remediu nu va da rezultate mai bune!

Rozmarinul

Amintiți-vă de virtuțile stimulante ale rozmarinului. Într-adevăr, această plantă favorizează în mod admirabil creșterea părului, Fierbeți două mâini de rozmarin într-un litru de apă, filtrați amestecul astfel obținut și lăsați-l să se răcească. Masați pielea capului cu această soluție tonifiantă și nu clătiți.

veți profita de parfumul deosebit al rozmarinului și al loțiunii anti-cădere a părului, care va fi în acest fel foarte eficace.

Ghimbirul

Sucul de ghimber stimulează creșterea și fortificarea părului stimulând circulația sângelui. Pentru un efect spectaculos, trebuie folosit câteva luni. Odată sau de două ori pe săptămână, câteva bucăți de ghimber, adăugați câteva linguri de apă minerală, lăsați amestecul timp de 5 ore. Filtrați totul. Masați rădăcina părului și lăsați să acționeze cel puțin 24 ore.