Proprietățile săpunului negru. Tot ce trebuie să știi

0

De unde vine săpunul negru?
Săpunul negru este un cosmetic originar din Maroc. Femeile o folosesc de secole pentru a curăța fața și corpul. Secretul său de frumusețe: uleiul de măsline. Într-adevăr, este obținut dintr-un amestec de ulei de măsline și măsline negre zdrobite macerate în sare și potasă. 100% natural, curăță ușor și purifică pielea în timp ce o exfoliază ușor.

Beneficiile săpunului negru pentru piele
Spre deosebire de săpunul tradițional, respectă filmul natural de apă al epidermei și este potrivit pentru diferite tipuri de piele. PH-ul pielii noastre este acid, localizat în jurul valorii de 5. Săpunurile din supermarketuri au dezavantajul de a conține sodă (pH 14). Săpunul negru răsfăță epiderma afișând un pH de 5 sau neutru.

Cum se folosește săpunul negru?
Are o acțiune de curățare și purificare. Non-comedogenic și antibacterian, curăță pielea. Curăță și deblochează porii, impuritățile, fără a dăuna filmului protector al pielii.

În îngrijirea hidratantă. Săpunul negru are o puternică putere de hidratare. Moale la atingere, are virtuți emoliente. Hrănește profund pielea și își reglează hidratarea naturală.

Antirid. Este bogat în vitamina E, motiv pentru care are puteri antioxidante puternice. Ne protejează celulele de oxidare, principala cauză a îmbătrânirii premature. În plus, ajută pielea noastră să se regenereze și să pară mai tânără. Are, de asemenea, o acțiune antiinflamatoare.

Exfoliere. Deși săpunul negru nu conține cereale, are proprietăți naturale de exfoliere. Folosirea sa elimină pielea moartă și netezește zonele dure și petele. Pentru a stimula acțiunea de exfoliere a săpunului negru, femeile marocane folosesc o mănușă kessa (sau păr de cal) sau un burete vegetal cu loofah. Gestul potrivit pentru o piele frumoasă moale și satinată: aplicați săpunul negru pe o piele umezită anterior, lăsați-o să acționeze 10 minute, apoi frecați-vă viguros, asigurându-vă ca mișcările sunt circulare. Pe față, trebuie doar să folosești o cataplasmă de 5 minute.

Săpunul negru cosmetic nu trebuie confundat cu săpunul negru lichid sau solid pentru treburile casnice. Se prezintă sub forma unei paste vegetale moi, uleioase, vândut la cutie. Se găsește și sub formă lichidă. Acesta din urmă are dezavantajul de a adăuga conservanți și parfumuri sintetice. Se găsește în supermarketuri sau magazine specializate.  Alege 100% natural Mirosul său este vegetal, nu chimic. Se păstrează la frigider pentru a-și păstra calitățile și pentru a preveni uscarea.