Petele pigmentare de la sarcină sau soare? 7 remedii naturiste de efect

0

Ce sunt de fapt petele pigmentare care apar pe față și gât în ​​timpul sarcinii? Deoarece cauza este hormonală, este adesea necesar să aștepți până la naștere, uneori chiar câteva luni mai târziu. Ca prevenire sau pentru a reduce petele maro, încearcă să apelezi la soluții naturale pentru a trata această mască de sarcină.

Soluții naturale
Acestea apar de obicei de la soare sau din a patra lună de sarcină, așa că dacă nu sunteți încă la acest termen, este mai bine să preveniți și să aplicați în mod regulat una dintre aceste leacuri ale bunicilor. Soluții naturale care sunt economice și deloc periculoase. Aceste preparate trebuie aplicate pe pielea curățată și pe părțile cu aceste pete nefericite de sarcină, deseori localizate pe frunte, în jurul ochilor și buzelor și pe obraji. De asemenea, este important să vă exfoliați pielea pentru a elimina aceste pete. Orice peeling este binevenit.

Nu te expune la soare!

Aceasta crește considerabil riscul apariției petelor. Chiar dacă soarele nu este puternic prezent, ultravioletele unei zile mai mult sau mai puțin însorită poate provoca o supraproducție de melanină și astfel suficient pentru a declanșa acest fenomen al petelor brune. Motiv suficient pentru a avea protecție solară indiferent de anotimp și nu neapărat pentru expunerea la soare lângă mare, indiferent dacă masca de sarcină este deja instalată sau nu, protejați-vă zilnic fața. Ideal ar fi un ecran total al indexului 50.

Zahar brun

Bogat în acid glicolic, cuburile de zahăr asigură o exfoliere naturală a pielii, care îndepărtează și petele întunecate de pe piele. Pur și simplu frecați ușor pielea afectată cu o bucată de zahăr.

Mierea (masca în special creata pentru petele din sarcina)
Imediat după apariția se tratează cu  o mască cu miere și suc de la o lămâie, o  jumătate de oră. Pielea  rămâne perfect hidratată. Sucul de lămâie este recunoscut ca antiseptic și antibacterian pentru a lupta împotriva apariției coșurilor de acnee. Repetați de 3-4 ori pe săptămâna.

Aloe Vera

Oferă proprietăți terapeutice și de stimulare a sănătății, care sunt foarte benefice pentru piele. Aplicați suc de Aloe Vera pe zona afectată și lăsați timp de 30 de minute. În cele din urmă, clătiți bine. Repetați tratamentul zilnic pentru rezultate optime.

Uleiuri esențiale

Morcovul, țelina, geraniul sunt uleiuri esențiale care ajută la reducerea petelor maro din epidermă. Pentru aceasta, puteți amesteca câteva picături din fiecare în două linguri de ulei vegetal de trandafir.

Oțet  de mere

Oțetul  de mere echilibrează pH-ul epidermei. Cu acidul acetic, poatem depăși petele brune. Pentru aceasta, trebuie amestecat în cantități egale cu apă și se aplică noaptea. Se lasă să se usuce și apoi se clătește cu apă caldă.

Fructe

Multe fructe pot ajuta la îndepărtarea petelor maro, deoarece vitaminele lor acționează asupra reînnoirii celulare. Pentru aceasta, alegem papaya, ananasul sau mărul care se aplică ca mască. După clătire, nu uitați să vă hidratați cu ulei de argan, bogat în vitamina E.