Petele de ulei pe hainele tale? 5 produse eficiente pentru a le elimina

0

În acest articol, vom împărtăși cu voi 5 produse pentru a îndepărta petele de ulei din îmbrăcăminte: alcool, detergent pentru vase, bicarbonat de sodiu, oțet alb și pudră de talc.

1. Detergent de vase

În primul rând, unul dintre produsele pe care le avem cel mai la îndemână și care este foarte eficient la îndepărtarea petelor din îmbrăcăminte este lichidul de spălat vase. Acest detergent lichid concentrat va fi foarte eficient dacă este utilizat din start. Cu toate acestea, vom evita această soluție dacă îmbrăcămintea are o culoare deschisă, deoarece ar putea păta

Cum se face?
Mai întâi, adăugați câteva picături de detergent pentru vase pentru a acoperi pata. Ar fi mai bine să o faci imediat după apariția petei.
Apoi frecați pata cu puțină apă și puneți hainele în mașina de spălat, ca de obicei.

2. Bicarbonat de sodiuÎn al doilea rând, oferim un produs polivalent, atât pentru uz casnic, cât și pentru sfaturi în sănătate și frumusețe. Toată lumea ar trebui să aibă un pachet cu bicarbonat de sodiu în apropiere, pentru un scrub facial sau a prepara o soluție absorbantă de mirosuri. În acest caz, ne va ajuta să eliminăm petele supărătoare de ulei.

Cum se face?
Pentru început, umeziți pata cu apă.
Apoi pregătește o pastă amestecând bicarbonat cu puțină apă. Aplicați-l astfel încât să acopere complet pata.
O periuță de dinți poate fi folosită pentru a freca pata și a pătrunde în produs.
Lăsați câteva minute și spălați hainele ca de obicei.
În plus, am dori să subliniem că bicarbonatul de sodiu este un excelent în albitor natural care ajută hainele albe să fie mai curate și să mențină o culoare mai bună. În cele din urmă, acest produs echilibrează și pH-ul apei de spălare.

3. Pudra de talc

În al treilea rând, folosim un alt produs pe care îl avem acasă și pentru care putem oferi diferite utilizări. Aceasta este celebra pulbere de talc pe care o folosim de obicei cu bebelușii noștri. Cu toate acestea, ne poate ajuta și să eliminăm petele de ulei de pe orice tip de îmbrăcăminte, indiferent de țesătură și culoare.

Cum se face?
Pentru început, aplicați o cantitate generoasă de talc pentru a acoperi pata de ulei.
Va dura cel puțin 2 ore pentru a absorbi uleiul, sau chiar o zi întreagă.
După acest timp, acum trebuie să periem locul. Dacă rămâne urme de ulei, puteți repeta.
În cele din urmă, spălați-vă hainele normal.

4. Oțet alb

Oțetul este un alt produs obișnuit pe care îl folosim pentru a ne curata casa. În plus, multe persoane il folosesc ca o alternativă la catifelarea țesăturilor, pentru a menține hainele și mașina de spălat în bune condiții. În acest caz, este și o soluție eficientă pentru îndepărtarea petelor de ulei.

Cum se face?
Aplicați oțet alb pe pată până când este complet acoperit.
Lăsați-l sa acționeze cel puțin 30 de minute.
Apoi spălați hainele ca de obicei.

5. Alcool

În cele din urmă, dacă produsele de mai sus nu au funcționat, putem folosi alcool la 90 °. Cu toate acestea, nu recomandăm această soluție dacă hainele sunt prea delicate, deoarece le-am putea deteriora.

Cum se face?
În primul rând, aplicați doar câteva picături de alcool pe pata de ulei.
Lăsați-l timp de câteva minute și spălați-l cu mâna sau cu mașina, ca de obicei.