Mono dieta pentru detoxificarea corpului si vindecarea rapidă

0

Mono dieta pentru detoxificarea corpului si vindecarea rapidă

Pentru multe afecțiuni, când doriți să vă îngrijiți cu metode naturale, trebuie sa acceptați faptul că vindecarea nu va fi rapidă. Metodele naturale  ne caută să suprime imediat simptomele maladiei dar acționează direct asupra cauzei maladiei. Cu cât se merge mai în profunzime, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele si a regăsi echilibrul natural după ce s-au combătut cauzele.

Cum timpul este atât de prețios în zilele noastre, fiecare încearcă să se vindece cât mai rapid posibil. Nu auzim atât de des: Nu îmi pot permite să fiu bolnav! De ce? Pentru că … ce va deveni firma mea? Ce va zice șeful meu?  Trebuie să mă ocup de copii… nu se pot lipsi de mine… trebuie să termin cât mai repede această lucrare… am câta întâlniri urgente… etc.

Așa este viața noastră… Din cauza acestor imperative, mulți preferă să ia medicamente anti-durere, anti-febră, anti-oboseală… pentru că nu au timp să aștepte să se vindece pe căi naturale.

Pentru a-i ajuta pe cei care vor să se vindece repede, special de afecțiunile specifice perioadei de schimbare a anotimpurilor, pentru a putea da ocazia unei vindecări rapide fără a include posibilitatea opririi activității. O metodă simplă, în întregime naturală și nu foarte severă este mono dieta.

Ce este mono dieta?

Înseamnă să mănânci un singur aliment la o masă timp de una sau mai multe zile. Cantitatea nu este limitată, se mănâncă același aliment atât cât dorim, când dorim. Cura de struguri este una din cele mai cunoscute mono-diete. Mai există cura de orez integral și cea de mere. În general, este vorba de fructe, legume sau cereale. Mono dieta poate fi efectuată în manieră curativă și preventivă.

Pentru ce mono dietă?

Pentru că permite curățirea rapidă a organismului și eliminarea toxinelor. Când se consumă un singur aliment, în timpul unei mese, chiar în cantitate mare, toxinele se elimină. Când se mănâncă puțin, dar amestecat, se acumulează. Cea mai bună terapie pentru a se dezintoxica este postul. Dar este greu de pus în practică, nu convine tuturor și trebuie să fie realizat sub control medical. Preconizăm mono dieta pentru că este mai simplu de realizat, deci la îndemâna tuturor ți ușor de suportat.

De ce trebuie să ne dezintoxicam ?

Când ne îmbolnăvim, corpul nostru este cu siguranță intoxicat. Maladia este mijlocul pe care corpul îl folosește contra a ceea ce îl agresează. Organismul încearcă să elimine toate deșeurile acumulate și nu reușește. Atunci se instalează microbii pentru a îndeplini funcția de curățare. Se pune în funcțiune un întreg sistem de  curățire, în care febra este pe primul loc. Este recunoscut faptul că prezența febrei are un anumit rol, nu trebuie să ne chinuim să o eliminăm decât dacă are valori îngrijorătoare. Supravegheată în proporții rezonabile, ajută la procesul de vindecare.

Dacă eliminăm febra imediat, acțiunea de curățare a corpului se oprește, simptomele cum ar fi guturaiul dispar. Dar cum corpul nu a terminat curățenia, ceva timp după altă maladie, mai gravă, va apare pentru a-și îndeplini datoria, ca o bronșită greu de vindecat.