Cele mai bune exfoliante pentru față și corp preparate în casă

0

Exfolierea este cel mai bun mod de a curăța profund pielea pentru a elimina impuritățile și celulele moarte care se acumulează pe măsură ce trece timpul. Este recomandabil să se efectueze o exfoliere din când în când, astfel încât pielea să-și recapete aspectul tânăr, moale și luminos. În general, acumularea de celule moarte face ca pielea să fie opacă și nesănătoasă. Exfolierea este un proces care poate fi efectuat pentru toate tipurile de piele și toate părțile corpului. În plus, față de curățarea pielii ajută la stimularea drenajului limfatic, care întărește sistemul circulator și evită problemele estetice precum celulita.

Aveți grijă șă nu frecați prea mult pentru exfolierea feței pentru a evita deteriorarea pielii. Odată ce ați terminat, nu uitați să aplicați o cremă hidratantă.

Pentru ten

Exfoliantul cu  banane

Această rețetă este potrivită pentru pielea grasă deoarece nu conține nici un fel de uleiuri.

Ingrediente: 1 banană coaptă 3 linguri de zahăr brun. Cum să o pregătiți? Într-un recipient, zdrobiți banana și adăugați cele trei linguri de zahăr, amestecați bine pana se formeaza o pastă. Aplicați acest amestec pe pielea feței, făcând masaje circular, apoi clătiți cu apă caldă.

Exfoliantul cu  lămâie

Este cunoscut pentru proprietățile sale astringente, detoxifiante și de curățare. Această curătare facială vă va face pielea moale, curată și fără imperfecțiuni.

Ingrediente: 1 ceașcă de zahăr: ½ ceasca de ulei de masline, sucul unei jumătăți de lămâie. Cum să o pregătiți? Se amestecă zahărul cu uleiul de măsline apoi se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele și se aplică preparatul pe piele prin masaj delicat și circular. Acest tratament este foarte eficient, dar nu trebuie făcut în timpul expunerii la soare, deoarece poate provoca pete pe piele.

Pentru corp

Pentru a exfolia corpul și pentru a elimina celulele moarte, este important să faceți masaj circular într-un mod ascendent, care va stimula și circulația.

Exfoliantul cu  Ovăz

Ovăzul are o putere de curățare care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii.

Ingrediente:½ ceasca de fulgi de ovăz, ½ ceasca de sare de mare, 2 linguri de ulei de măsline. Cum să o pregătiți? Se amestecă toate ingredientele într-un recipient până când obțineți un fel de aluat. Aplicați-o pe piele făcând masaje circulare cu o mănușă sau un prosop. Se lasă timp de 10 minute și se clătește bine cu apă.

Exfoliantul cu  ulei de migdale și  sare

Ingrediente: 2 cesti de sare de mare, ¾ ceașcă de ulei de măsline, ¾ ceasca de ulei de migdale, 3 picături de ulei esențial Cum să o pregătiți? Se amestecă toate ingredientele într-un recipient din sticlă și se păstrează într-un loc răcoros. Pentru a efectua exfolierea, pur și simplu aplicați amestecul pe întregul corp făcând masaje circulare. Apoi trebuie lăsat să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți bine cu apă rece.

Exfoliantul pe bază de cafea

Este cunoscut pentru puterea sa anti-celulită și întinerire. Acesta va ajuta pielea să arate mai bine prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, curățarea profundă și hidratarea pielii care va arăta mai sănătoasă.

Ingrediente: ½ ceasca de zahar: 1 cească de cafea măcinată sau zas de cafea,  3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de miere. Cum să o pregătiți? Într-un recipient, amestecați toate ingredientele până la omogenizare. Aplicați pe pielea umedă, făcând masaje circulare și concentrându-vă asupra unde este celulita sau unde are cea mai mare susceptibilitate de a apărea. Repetați acest tratament de două ori pe săptămână.