Insomnia cauzata de canicula? Top 3 plante ce-ti asigura un somn linistit

0

Temperaturile foarte ridicate creeaza discomfort.

Fie ca nu te odihnesti bine,  destul sau deloc, solutia nu ar fi somniferele. Consecintele negative ale lipsei de odihna si a somnului de calitate pot aduce dezechilibrul in viata noastra si ne pot afecta starea fizica si psihica.

Plantele medicinale sunt un bun remediu si un inlocuitor excelent al tratamentului medicamentos.

Lavanda

Are un efect calmant si relaxant, folosita adesea  pentru prepararea ceaiului sau sub forma de ulei de masaj sau ulei esential aromatic ajuta in caz insomnie, cefalee, stare de anxietate.

Florile de tei

Florile parfumate de tei, din care se prepara un ceai delicios, este poate cel mai utilizat si cunoscut ceai pentru a calma astenia, anxietatea, dar si insomnia.

Valeriana

Cea mai eficienta si sigura metoda pentru a iti asigura un somn linistit. Utilizarea acesteia are o traditie de mii de anii atat in Europa cat si in Asia, indicata in starile de agitatie si tulburari ale somnului ori aritmii cardiace aparute in urma caderilor nervoase. Are o actiune intensa si rapida si se recomanda consumul a 1-2 cani pe zi, pe o perioada de 2 saptamani. Aceasta planta este extrem de valoroasa fiind recomandata si pentru tratarea altor afectiuni: spasme gastrointestinale, crampe musculare, crampe menstruale, gastrita pe baza de stres.