Infuzie naturală de ceai bio

0

Ceaiul este a doua băutură consumată în lume după apă.  Recunoscut în lupta împotriva îmbătrânirii, și pentru întărirea rezistenței la boli, această băutură are numeroase calități demonstrate științific și se fabrică în beneficiul și cu respectul garanțiilor sanitare și etice specifice agriculturii biologice.

Ceaiul verde și merele sunt recunoscute pentru puterea de detoxificare. Pentru a ușura pierderea în greutate, este esențial să bem cel puțin 1,5 l de apă pe zi, sau de infuzie. Consumată în timpul zilei, o delicioasă infuzie de ceai verde cu aromă fructată ajută la eliminarea toxinelor. Se prepară simplu, se varsă apă fiartă peste pliculeț sau sită și se lasă să infuzeze timp de 4-5 minute. Pentru păstrarea savorii, infuziile biologice sunt păstrate în pliculețe individuale. Trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat.

În funcție de originile lor, sălbatice, bio, de cultură, plantele vor fi tot timpul un ajutor de calitate în menținerea sănătății și aduc un maxim de principii active fără risc de toxicitate pentru organism.

Cele mai recomandate sunt plantele din recoltele târzii, cu plante neionizate. Pentru a vă păstra într-o formă excelentă, trebuie să vă faceți un reflex din a bea ceaiuri din plate de calitate, riguros alese.

Plantele culese si selecționate din cele mai bune culturi, recoltate la timp, păstrate în cele mai bune condiții, plantele bio sunt ideale pentru ceaiuri și infuzii. Frunzele și florile pot fi recoltate de la sfârșitul primăverii și apoi toată vara, perioade în care vot avea maximul de conținut de principii active.  Rădăcinile vor fi recolta toamna, atunci când seva coboară în părțile subterane. Uscarea, tăierea plantelor au o importanță primordială și este bine să nu ionizăm plantele , practică răspândită în anumite medii de preparare; ionizarea se zice că ar conserva mai bine plantele și ar limita pierderile datorate eventualilor paraziți. În acest fel ne vom îndepărta de ceaiurile bunicii care erau recoltate în cel mai bun moment, în funcție de anotimp și de utilitate. Ele nu culegeau plantele orbește și nu culegeau decât plantele pe care le foloseau în acel an. Trebuie să fim foarte atenți la calitatea plantelor ce vor fi folosite pentru că nu are rost să ne îngrijim sănătatea în mod natural cu un ceai, dacă ingerăm în același timp reziduuri toxice!

Folosirea, prepararea respectând toate indicațiile sunt primordiale; la ce bun să avem cea mai bună mașină, cea mai sofisticată, dacă nu avem permis?  La ce bun să avem cele mai bune plante dacă nu știm să le folosim, dacă nu cunoaștem modul de folosire și proprietățile lor?

Intensitatea activităților zilnice ne-a făcut să bem cafea, ceai, sucuri de fructe și alte băuturi, Ceaiurile au numeroase proprietăți terapeutice și aduc o stare de bine pe tot parcursul zilei. Prea multă cafeină și mai ales prea multe băuturi dulci vor deregla organismul și sunt nefaste pentru echilibrul și sănătatea noastră.

Ceaiurile au numeroase proprietăți terapeutice și alină cu succes micile dureri care pot surveni într-o zi obișnuită. Deci căutați ceaiul al cărui gust vă place, înlocuiți sucurile sau alte băuturi și faceți o bună alegere care îmbină utilul cu plăcutul.