Importanța produselor lactate în alimentația unui adult

0

 

Chiar avem nevoie de produse lactate la maturitate?

Laptele și produsele lactate contribuie la formarea oaselor, dinților și mușchilor. Laptele este foarte important pentru sănătatea oaselor noastre, indiferent de vârsta noastră.

Până la vârsta de 30 de ani, masă osoasă este construită. Apoi, începe să scadă treptat. Consumând suficiente produse lactate, este posibilă menținerea
unei mase osoase ridicate până la vârsta înaintată, evitând astfel osteoporoză și fracturile.

Femeile sunt deosebit de vulnerabile la osteoporoză și fracturi, deoarece atunci când nivelul lor de estrogen scade după menopauză, densitatea oaselor scăzând puternic. Din acest motiv este recomandat femeilor să monitorizeze aportul lor de calciu.

Toată lumea are nevoie de calciu la toate vârstele de viață!

Aveți nevoie de calciu toată viața, deoarece oasele au nevoie de calciu timpul. După adolescență și perioada de creștere, oasele devin mai dense și mai groase. Calciul este cea mai importantă componentă a oaselor.

La maturitate este important să consumăm produse lactate care conțin calciu, astfel încât oasele să rămână puternice.
În plus, avem nevoie de vitamina D, astfel încât calciul să se poată lega de oase. Exercițiile regulate sunt, de asemenea, foarte bune pentru densitatea osoasă.

Evitați produsele lactatate de tip 0.1% grăsime. Sunt într-adevăr slab calorice dar și mai slabe în substanțe nutritive. Practic le consumați fără a avea un aport benefic pentru sănătate.