Hemoroizii: Prevenția și soluții naturale

0

Soluții pentru combaterea hemoroizilor
Hemoroizii  pot fi foarte dureroși și supărători. Există remedii eficiente ale bunicii pentru tratarea și prevenirea acestora.

Prevenirea hemoroizilor: evitați constipația

  • Schimbă-ți obiceiurile alimentare pentru a evita constipația. Constipația favorizează apariția atacurilor hemoroidale și accentuarea simptomelor acestuia, este esențial să vă asigurați că este tratat rapid sau prevenit. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că mâncați o dietă bogată în fibre, săracă în grăsimi, sare și produse de patiserie și nu uitați să beți suficientă apă (1,5 litri – 2 litri pe zi). Aceste măsuri simple pot reduce semnificativ simptomele crizei. Alimentele care previn constipația și hemoroizii sunt legumele proaspete, fructele, legumele crude și leguminoasele. Dacă este necesar, administrarea de mucilagie poate ajuta la tratarea constipației. Pentru mai multe informații, citiți „Constipația finală”. Aceste măsuri sunt singurele care pot fi extinse în afara crizelor, pentru a preveni recurențele.
  • Nu așteptați să mergeți la baie. În caz contrar, ați putea promova constipația, ceea ce va promova apariția hemoroizilor.
  • Activitatea fizică și limitarea creșterii în greutate pot fi de ajutor. Creșterea în greutate este un factor care favorizează apariția hemoroizilor.
  • Limitați consumul anumitor produse, cum ar fi alcoolul, cafeaua, tutunul sau produsele picante.

Lămâie pentru îmbunătățirea circulației sângelui
Lamaia, cu numeroasele sale proprietăți, joacă de asemenea un rol în circulația sângelui și în întărirea pereților vaselor de sânge. Ar fi indicat să bei suc de lămâie zilnic pentru a lupta împotriva hemoroizilor. Cei mai curajoși pot umple zona sensibilă cu suc de lămâie.

Frunze de viță roșie 
Frunzele roșii de viță de vie sunt parteneri buni pentru a lupta împotriva hemoroizilor, deoarece conțin tanini astringenți. Astfel, pur și simplu infuzați 30 g de frunze de viță de vie în 1 l de apă fierbinte și beți 1 cană pe zi (maxim 3 luni) pentru a limita aspectul de hemoroizi.

Vița roșie este contraindicată la persoanele cu cancer dependent de hormoni pe terapia anticoagulantă. În doze mari, este, de asemenea, contraindicat femeilor însărcinate, femeilor care alăptează și persoanelor sub 18 ani.

Hamamelis (alunul vrajitoarelor)
Este o plantă medicinală cunoscută. Proprietățile sale sunt multiple: antiinflamatoare, hemostatică și astringentă. Puteți găsi în farmacii și unguente unguente sub formă de supozitoare pe bază de Hamamelis e aplică local pe zona anal dureroasă.

Această plantă este interzisă femeilor însărcinate, alăptării și persoanelor sub 18 ani.

Hasmațuchi
Unii îndură mai bine decât alții durerea cauzată de hemoroizi. Dacă durerea este prea intensă, ușurează-te prin aplicarea locală a unei comprese de Hasmațuchi. Este un remediu care face minuni. Acest antiinflamator este pregătit după cum urmează: fierbeți 60 de grame de chervil într-un litru de apă fierbinte. Timpul de fierbere este de 5 minute, în timp ce timpul de preparare este de aproximativ 10 minute. Dozare: de 1 până la 3 ori pe zi până la dispariția completă a hemoroizilor.