Greață? Vărsături? 6 remedii naturiste ce ajută la combaterea acestora

0

Vărsăturile pot fi o consecință a unei alimentații  sau digestii precare. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, legate de sarcină, infecție sau boală. Oricum, este important să avem soluții de casă pentru a le combate și pentru a evita deshidratarea.

În acest articol, vă împărtășim 6 remedii naturale care vă vor ajuta să luptați împotriva vărsăturilor și vă rehidratați corpul. Ghimbirul, apa de mare, menta sau scorțișoara sunt câteva dintre ingredientele pe care să le iei în considerare pentru a se recupera rapid.

Remedii naturiste pentru  greață și  vărsături
1. Ghimbir

Ghimbirul este una dintre cele mai cunoscute și eficiente leacuri pentru vărsături. Această mâncare picantă și răcoritoare este, de asemenea, o soluție sigură în timpul sarcinii. De asemenea, are multe alte proprietăți pentru a lupta împotriva retenției de apă și pentru a accelera metabolismul, ceea ce ajută la pierderea în greutate.
Când apare greața, puteți tăia o bucată de ghimbir și o puteți extrage sucul până dispare disconfortul. Dacă aveți aceasta senzație dimineața, puteți bea în fiecare zi sub formă de limonadă dulce cu miere sau stevia. Puteți găsi, de asemenea, bomboane și ghimbir confiat pentru a avea mereu la îndemână.

2. Apa de mare și miere

Acest sfat poate ajută la prevenirea deshidratării și vărsăturilor, deoarece funcționează ca un ser. Urmați următoarea rețetă:

Luați o linguriță de apă de mare și păstrați-o sub limbă.
Luați în același timp vârful unei lingurițe de miere, de asemenea sublingual.
Repetați pana când simțiți ca senzația dispare, 3-5 ori

3. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o plantă medicinală caracterizată prin capacitatea sa de a promova oxigenarea, inclusiv extremitățile corpului. Această plantă este foarte eficientă pentru a preveni amețelile și vărsăturile.

4. Menta

Menta este unul dintre cele mai bune remedii gustative pentru vărsături, datorită aromei sale delicioase și puterii răcoritoare. Această plantă medicinală calmează aciditatea gastrică și echilibrează funcția stomacului. În plus, este de asemenea foarte util în prevenirea grețurilor în timpul călătoriei.
Este foarte ușor să ai mereu cu tine un remediu pe bază de mentă, fie sub formă de gumă, bomboane sau ulei esențial. O opțiune bună pentru a preveni amețelile și vărsăturile este combinarea ghimbirului și menta într-o infuzie.

5. Melissa
Melissa este un remediu digestiv general. Se remarcă deoarece, pe lângă prevenirea bolilor stomacale, calmează și nervii implicați în digestie. Prin urmare, asociat cu ghimbirul, acesta poate lupta eficient împotriva vărsăturilor cauzate de reflexele nervoase sau ședințele de chimioterapie.

Pentru a face o infuzie de balsam de lămâie, pur și simplu infuzați frunzele sale proaspete sau uscate. Uleiul esențial completează bine tratamentul și asigură un efect relaxant de durată.

6. Scortisoara

Scorțișoara este un condiment dulce și aromat, foarte benefic pentru tulburările digestive. De asemenea, accelerează metabolismul, reduce nivelul glicemiei și previne vărsăturile. Aroma sa este, de asemenea, foarte plăcută.

Puteți consuma scorțișoară sub formă de infuzie sau o puteți adăuga în mesele voastre. Cu toate acestea, nu uitați că trebuie să alegeți întotdeauna soiul Cinnamon Cinnamon. Într-adevăr, este cea care are cele mai multe proprietăți medicinale și, prin urmare, va fi eficientă în controlul vărsăturilor.