Ghimbirul. Beneficii pentru sănătate

0

Ghimbirul a fost folosit în întreaga lume pentru o lungă perioadă de timp pentru a alina diverse boli, cum ar fi reumatism, greață, răceli și dureri de cap. Ghimbirul poate fi utilizat sub diferite forme, cum ar fi capsule, pulberi, ceaiuri de plante, proaspete sau sirop.

Afrodisiac

Din cele mai vechi timpuri, ghimbirul a fost folosit ca condiment pentru a decora felurile de mâncare, dar și pentru reputația sa ca afrodisiac. „Nu este un afrodisiac, strict vorbind, adică nu crește libidoul, ci este o plantă energizantă și de aceea stimulează sexualitatea”. Evelyne Chartier, medic generalist și nutriționist, membru al Syndicat des médecins libéraux.

Răceala, dureri în gât

Ghimbirul este de asemenea apreciat, deoarece previne și vindecă bolile. Printre alte beneficii, această plantă este antibacteriană, ajută la încălzirea organismului, stimulează sistemul imunitar, este antialergică și antipiretică (combate febra). Prin încălzirea corpului, ghimbirul poate lupta eficient împotriva acțiunilor frigului, cum ar fi răcelile sau gripa.

Antioxidant natural

Indiferent dacă este mâncat crud sau fiert, ghimbirul este un antioxidant natural, adică protejează celulele organismului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi. Atunci când este consumat în combinație cu usturoi și / sau ceapă, acesta devine formidabil pentru radicalii liberi.

Digestie

Mai mult, permite o digestie mai rapidă prin promovarea secreției biliare. Mai presus de toate, ghimbirul este un remediu anti-greață care limitează vărsăturile, în special cele legate de transport și femeilor însărcinate. De fapt, principiile active conținute în rizomul de ghimbir exercită o acțiune sedativă asupra mucoasei gastrice. Acestea pot trata gastritele și afecțiunile gastro-intestinale, cum ar fi greață, vărsături, balonare și dureri abdominale. Fenolii prezenți în rășină ar fi responsabili de dezactivarea mecanismului care provoacă greața.

Artrită

n țările occidentale, ghimbirul este folosit și pentru a reduce manifestările inflamatorii ale reumatismului și artritei, în special sub formă de ulei esențial care trebuie aplicat direct pe zonele dureroase, de două până la trei ori pe zi. „Datorită contribuțiilor sale în zinc, beta-caroten, vitaminele B și C, ghimbirul are într-adevăr efecte antiinflamatorii și antioxidante”, rezumă Evelyne Chartier.