Ficat gras ? 6 băuturi ce combat această afecțiune

0

Cafeaua și ceaiul ne protejează de grăsimi, motiv pentru care sunt recomandate cu tărie pentru grăsimile hepatice. De asemenea, sunt esențiale pentru alimentația sănătoasă și activitatea fizică.

Până de curând, cafeaua avea o reputație proastă pentru sănătate. Consumul său a fost în general asociat cu probleme cardiace și hipertensiune arterială. Deseori medicii recomandau să se evite cât mai mult cafeaua. Același lucru s-a întâmplat și în  cazul ceaiul negru.

Această tendință se schimbă încet astăzi datorită unor serii de studii. Ei au demonstrat beneficiile importante ale ceaiului și cafelei pentru tratarea bolilor hepatice grase, dacă sunt consumate cu moderație, evident.Dintre ceaiuri, amintim:

Ceaiul de armurariu –stimulează eliminarea depozitelor de grăsime

Ceaiul de anghinare – are puternice efecte diuretice și împiedica acumularea de depozite de grăsime la nivelul ficatului.

Ceai de cicoare – pentru tratarea icterului, a afecțiunilor hepatice și a indigestiei.

Ceai de menta –benefic atât pentru tratarea afecțiunilor gastrointestinale, cât  și ajutor de nădejde lupta cu boala de ficat gras. Stimulează activitatea bilei și totodată ajuta ficatul sa elimine toxinele.

Ceaiul verde – studiile au confirmat faptul ca ceaiul verde contribuie la combaterea ficatului gras și reduce totodată inflamația.

Universitatea Duke din Statele Unite a publicat un studiu în care prezintă: ceaiul verde și cafeaua fac față grăsimilor stocate în celulele ficatului nostru.

Departe de a ne deteriora corpul, îl protejează de acțiunea grăsimilor. Acest studiu a fost publicat în revista științifică “Hepatologie”.

Cât de mult ceai și cafea puteți consuma pentru a preveni și trata bolile hepatice grase?

Știți acum că ceaiul și cafeaua sunt bune pentru această boală. Următoarea întrebare va fi: Câte căni pot bea în fiecare zi? O știm bine, este adevărat în toate cazurile, idealul este moderație.

Studiul realizat de Duke University ne spune că idealul este să luați 4 cești pe zi. Atenție însă, sunt cești și nu pahare: sunt patru cești mici.

Cel mai indicat este să luați 2 cești de cafea și o ceașcă de ceai pe zi. Este mai bine să vă luați cafeaua la micul dejun și după prânz, înainte de a lua o ceașcă de ceai la mijlocul după-amiezii.

Ce fel de ceai ar trebui să iau? Cel pe care îl preferi, ceaiul roșu, ceaiul verde … îți putem spune că ceaiul alb devine tot mai la modă, deoarece este cel cu cei mai mulți antioxidanți.

Este important să știți că, dacă aveți tensiune arterială ridicată, nu este recomandat să beți cafea, oricum nu costă nimic să întrebați medicul dvs. dacă cafeaua poate fi benefică pentru a trata boala hepatică grăsime.

De asemenea, este important să știți că, cafeaua nu este eficientă numai împotriva bolilor hepatice grase. Multe studii arată că are de asemenea, proprietăți împotriva diabetului, simptomelor Parkinson, dar și îmbunătățirea memoriei noastre.

Și cum rămâne cu ceaiul? Știm că beneficiile sale sunt nenumărate: un aport excelent de antioxidanți, este capabil să îmbunătățească circulația sângelui nostru, să reducă colesterolul rău … Prin urmare, este ideal să-l includem în dieta noastră.

Vom vedea acum ce sfaturi trebuie să urmați pentru a preveni și trata bolile hepatice grase.

Cafea, ceai și o dietă echilibrată
Știm acum că ceaiul și cafeaua potrivite ne pot fi de mare folos. Dar este important să ne amintim că consumul de cafea și ceai nu va fi foarte util în eliminarea lipidelor din ficat, dacă nu ne schimbăm dieta incorectă și necorespunzătoare.

Eliminați pe cât posibil alcoolul și tutunul și încercați să încetați să mâncați preparate care sunt pline de grăsime rafinată și făină, care sunt atât de dăunătoare pentru corpul vostru.

Creșteți aportul de fructe și legume.

Sedentarismul – inamic puternic
Cafea, ceai, o dietă echilibrată și, desigur, exerciții fizice.

Problema este că o știm bine. Știm că trebuie să facem mișcare pentru a ne îmbunătăți sănătatea, pentru a aduce mai mult oxigen în sângele nostru, pentru a ne face inima și mușchii sănătoși … atunci de ce nu o facem?

Nu uitați că a duce o viață sedentară este unul dintre cei mai răi dușmani ai societății noastre, dar și unul dintre cele mai mari riscuri pentru sănătatea noastră.

Trebuie să știm că toți putem vindeca bolile hepatice grase. Schimbați-ne doar obiceiurile.