Faina de Roșcov: 6 proprietăți și beneficii

0

Roșcovul este o leguminoasă foarte hrănitoare și sănătoasă din care este posibilă obținerea făinii. Este adesea folosită ca substitut pentru cacao în multe rețete (prăjituri, plăcinte, prăjituri, băuturi …).

Cunoașteți diferitele proprietăți ale Roșcovului? 

Roșcovul, este un arbore originar din bazinul Mării Mediterane și face parte din familia fabaceelor.

Fructul roșcovului (Ceratonia siliqua) se numește “roșcovă” și se folosește în alimentația animalelor domestice (în special pentru cai) și într-o măsură mai mică intră în alimentația oamenilor sub formă de păstaie proaspătă sau uscată și făinuri utilizate mai ales pentru producția de dulciuri.

Prin urmare, acest fruct are forma unei păstaie care conține semințe în interiorul său. Păstăile măsoară între zece și douăzeci de centimetri. Odată coapte, la sfârșitul verii, Roșcovul devine violet și dulce.

Pentru a prepara făina de roșcov, trebuie eliminate semințele pentru a le deshidrata. După ce s-au deshidratat, acestea trebuie apoi făcute la grătar și măcinate pentru a obține o pulbere foarte fină. Faina de roșcov este gata: puteți folosi această pulbere pentru gătit și să o încorporați ca atare în sucurile și smoothie-urile dvs., de exemplu.

1. Făina de roșcov, un aliat pentru a-ți controla greutatea

Aceasta nu conține aproape nici o grăsime și, prin urmare, preparatele făcute din această făină oferă mai puține calorii decât cele făcute din cacao. Acest punct nu este neglijabil când vine vorba de menținerea unei greutăți stabile și sănătoase.

În plus, grăsimile prezente în făina de roșcov sunt grăsimile de calitate (acid linoleic și acid oleic). Nu este cazul cacao, care este bogată în grăsimi saturate, grăsimi care afectează sănătatea inimii.

Mai mult, această leguminoasă este foarte bogată în fibre solubile. Aceste fibre rămân mai mult în stomac, prelungind senzația de plenitudine și reducând pofta de mâncare.

2. O sursă de fier
Fierul este un mineral esențial pentru păstrarea funcției imune, are performanțe fizice și mentale bune și produce globule roșii normale.

Pentru a asimila mai bine fierul prezent în făina de roșcov , este necesar să asociem acest aliment cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele.

3. O sursă de calciu
Calciul prezent în făina de roșcov  este mai profitabil decât cel găsit în alte surse vegetale de calciu.

Acest lucru se datorează faptului că roșcovul nu conține oxalați, compuși care inhibă absorbția intestinală a acestui mineral.

4. Aliat pentru reducerea nivelului de colesterol în sânge
Fibra solubilă din făina de roșcov captează colesterolul și inhibă absorbția acestuia. Consecința pozitivă este că colesterolul nu trece în sânge și este eliminat.

În plus, această făină nu conține tiramina, o substanță care se găsește în cacao și care este legată de apariția durerilor de cap și agravării migrenelor.

5. Un efect prebiotic
Fibra solubilă din făina de roșcov ajută la îmbunătățirea florei intestinale fermentale. A fost utilizată ca laxativ și permite o peristaltă corectă. În plus, promovează vindecarea infecțiilor, precum și problemele gastro-intestinale.

Fibra dietetică prezentă în roșcov formează geluri în intestin, ceea ce promovează o mai bună evacuare. De asemenea, are un efect astringent datorită conținutului de tanin.

6. Sursa de antioxidanți

Făina de roșcov conține polifenoli, substanțe care ajută la reducerea daunelor oxidative și la menținerea celulelor sănătoase. Pe scurt, ajută la prevenirea efectelor îmbătrânirii premature, printre altele.

După cum ați văzut, majoritatea beneficiilor făinii de morcov sunt legate de prezența fibrelor solubile. Acest tip de fibre ajută la reglarea funcției intestinale și la reducerea semnificativă a nivelului de colesterol din sânge. În plus, nu conțin gluten, așa că făina de morcov este potrivită pentru persoanele cu boală celiacă.

Faina de roșcov de lăcustă are și un procent bun de proteine. Și asta nu este totul … Conține și vitamine din grupa B, fier, calciu și potasiu.

Știați toate proprietățile făinii de morcov? Acum că știți cât de bine este acest aliment pentru sănătatea dvs., nu ezitați să îl încorporați în rețetele preferate.

conține polifenoli, substanțe care ajută la reducerea daunelor oxidative și la menținerea celulelor sănătoase. Pe scurt, ajută la prevenirea efectelor îmbătrânirii premature, printre altele.