Durerile articulare, remedii naturiste

0

Durerea articulară este extrem de frecventă, la bătrânete devenind cronică. O articulație este legătura dintre două sau mai multe oase, linia cartilajului cavitatea și o membrană, sinovia, produce fluidul sinovial care servește ca lubrifiant pentru a facilita mișcarea.

Durerea asociată cu reumatismul poate fi în prezent ușurată de mai multe tratamente. Cele mai cunoscute sunt medicamentele antiinflamatoare. Există însă și alte soluții, cum ar fi paracetamolul simplu pentru durere ușoară și chiar morfină de scurtă durată în cazuri acute.

Soluții naturale pentru a trata durerea articulară

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi eucaliptul de lamaie, cunoscute pentru proprietățile sale antiinflamatoare, pot fi aplicate în masaj pe zona dureroasă.

Turmeric este de asemenea cunoscut a fi un anti-inflamator. Ușor de integrat în prepararea meselor, acționează împotriva rigidității și disconfortului funcțional.

De asemenea, poate fi la fe de eficientă argila verde sau roșie datorită proprietăților sale analgezice și relaxante.

Arnica  este o soluție interesantă: anti-echimoză, analgezică, antiinflamatorie, arnica este o plantă cu multe virtuți.

O baie de bicarbonat de sodiu. Foarte apreciat, bicarbonatul de sodiu este folosit atât pentru îmbunătățirea sănătății cât și pentru curățarea casei. Este apreciat pentru virtuțile sale relaxante. Se toarnă 5 linguri de bicarbonat de sodiu în apa de baie. Trebuie evitat la persoanele cu hipertensiune arterială. Nu este recomandat femeilor gravide sau copiilor sub 5 ani.

Rozmarinul este o plantă aromatică care are o acțiune calmantă deoarece este bogată în acid ursolic. Acționează asupra infecțiilor din jurul cartilajului și articulațiilor. Puteți să-l integrați în bucătărie în fiecare zi. Pentru a face o compresă, începeți prin fierberea unui litru de apă. Scoateți din căldură și adăugați o mână de rozmarin. Odată încălzită, puteți scufunda o compreasă în lichid. Aplicați 15 minute pe locurile dureroase. Să se facă de două ori pe zi până când durerea dispare. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de utilizare la femeile gravide și la copii.

Semințe de in Bogate în Omega 3, inul se luptă împotriva infecțiilor în jurul articulațiilor, deoarece uleiul conținut în semințele sale are proprietăți antalgice. Semințele de in pot fi folosite prin introducerea acestora într-o pernă care este aplicată pe zona sensibilă (spate, lombar, umeri). Prin încălzirea lor pentru câteva minute în cuptorul cu microunde, acestea eliberează nu numai căldura relaxantă, dar eliberează de asemenea ingredientele active ale uleiului de in pentru ameliorarea durerii și a contracțiilor. Nu există contraindicații.