Detoxifierea organismului. 4 pași simpli, la îndemâna oricui

0

Cum se elimină toxinele din organism?

Corpul are cinci organe de eliminare a toxinele  numite emunctive: ficatul, rinichii, intestinele, plămânii și pielea. Fiecare elimină toxinele în felul său. Dar când organismul este supraîncărcat, în special din cauza excesului de alimente, aceste organe nu reușesc să elimine toate deșeurile.

Ce este o cură de detoxifiere?

Cura de detoxifiere, un fenomen apărut prima data în Statele Unite, ar elimina organismul de toxine pe care le-a acumulat din cauza alimentelor și a factorilor sezonieri, un fel de mare curățare de primăvară, dar a organismului! O curățare care ar permite diverselor organe implicate să evacueze mai ușor toxinele acumulate și, prin urmare, să se simtă mai ușoare, așa cum este purificat din interior.

Oboseala, somnolența, coșurile, cercurile întunecate și celulita, toate semnele pe care corpul tău te trimite pentru a scăpa de toxine.

Există multe metode naturale pe care le puteți folosi pentru a vă detoxifica corpul, de la ritualurile zilnice de curățare rapidă la alimente, băuturi și stiluri de viață care vă vor menține corpul curat pe termen lung.

1. O dietă purificatoare

Încercați să vă echilibrați dieta pentru a evita toate cărnurile grase, înlocuindu-le cu carne slabă și albă, cum ar fi pui, curcan, pește sau  proteine ​​vegetale, tofu și soia. De asemenea, adăugați alimente bogate în fibre, legumele cu frunze verzi conțin, dar și fructe uscate și boabe integrale, cum ar fi ovăz. Fibra îmbunătățește funcția digestivă, previne constipația și permite organismului să verse conservanții și deșeurile care se acumulează în tractul digestiv. Prin urmare, este recomandabil, în general, să faceți o cură de detoxifiere, să preferați mesele ușoare, majoritatea fiind compuse din fructe și legume. Alegeți cea mai bogată vitamina C, cum ar fi citricele și optați pentru versiuni de suc presat la rece sau centrifugat pentru a păstra toate vitaminele, nutrienții și mineralele. Gătirea cu abur vă permite, de asemenea, să păstrați vitaminele și nutrienții conținute în legume, fără a adăuga grăsimi.

2. Autocontrol, abstinența

Toți excitanții trebuie interziși. Cafeaua, alcoolul, sifonul și țigările conțin toxine care afectează funcționarea ficatului și a rinichilor, ceea ce vă poate împiedica organismul să elimine în mod natural deșeurile. De asemenea, reduceți aportul de sare și nu prăjiți mâncarea. Și pentru o cură de detoxifiere perfectă, consumul de zaharuri rafinate și grăsimi animale bogate în acizi grași saturați trebuie suprimat sau redus foarte mult.

3. Epurările

Dacă aveți mai multă voință, puteți încerca mai multe metode draconice care vizează eliminarea toxinelor din organism, promovând în același timp pierderea în greutate.

Dezintoxicarea cu limonadă, cunoscută și sub denumirea de „master clean”, este unul dintre cele mai populare programe de purificare care implică consumul unei băuturi pe bază de apă, fabricate din suc de lămâie, sirop de arțar și ardei cayenne, care va fi singurul tău aliment pentru o perioadă de 3 până la 10 zile.

Versiunea mai puțin extremă, detox-ul cu ghimbir și mere, pentru că va trebui să-l aplicați doar o zi pe săptămână și veți putea mânca ușor și sănătos. Acesta constă în consumul unei băuturi obținute prin amestecarea a 300 ml suc de mere proaspăt stors sau organic, cu o linguriță de ghimbir măcinat și o linguriță de integument psyllium.

Deși foarte neplăcută, purjarea cu apă sărată permite, de asemenea, eliminarea deșeurilor și toxinelor acumulate în organism. Sarea este un dezinfectant natural care curăță întregul sistem intestinal. Pentru această cură, va trebui să bei un pahar cu apă sărată pe stomacul gol, apoi să aștepți o oră-două pentru ca soluția să curățească intestinele, provocând mai multe eliminări (să nu faci înainte de a pleca de acasa).

4. Mișcarea

Nu ești învățat nimic spunând că nu există un program de wellness fără activitate fizică. Mișcarea este într-adevăr cea mai bună modalitate de a activa circulația sângelui, contribuie la eliminarea toxinelor prin plămâni, dar și transpirația. Acest exercițiu beneficiază sistemul limfatic. Spre deosebire de sânge, limfa nu are o pompă care să o propulseze în corp, astfel că circulația sa se bazează doar pe mișcări ale corpului. Eforturile tale vor fi răsplătite de rezultatele obținute: somnul recâștigat, tenul luminos, celulita redusă și energia crescută.