Detoxifierea ficatului. Tot ce trebuie să știi

0

Funcțiile ficatului

Se consideră că ficatul uman având peste 500 de funcții, indispensabile vieții normale. Aceste funcții sunt atât de complexe, încât nu există o mașină care să poate înlocui ficatul, în primul rând datorită numeroaselor funcții de sinteză a unor substanțe indispensabile vieții, și apoi datorită rolului său de detoxifiere.

Printre cele mai importante, enumeram: funcția metabolică, funcția secretorie, funcția imunizantă, funcția excretorie.

În primul rând  secreta bila,  această avand ea însăși funcții esențiale care sunt de a reduce colesterolul atunci când este în exces, de a participa la absorbția de grăsime din organism.

Permite transportul imunoglobulinelor care protejeaza intestinele de bacterii si toxine alimentare, este capabil sa elimine droguri si metale grele, sa produca proteine, pentru imunitatea noastra si reglementarea tensiunea arterială, fabricarea și participarea la transportul multor hormoni, fabricarea glicogenului în cazul în care atrage energie, fabrică  în cele din urmă, mulți factori de creștere și în cele din urmă este acesta reglează nivelurile de insulină, știți atunci când supradozajul cu carbohidrați (de exemplu, zahăr). Nu puteți trăi fără ficat, dar, de asemenea, nu puteți trăi cu un ficat puternic diminuat, epuizat de acumularea de toxine, care este adesea rezultatul unei diete proaste, abuzul alcool,toxine,  mancaruri grase si nesanatoase. Când este distrus de abuzul nostru, ficatul, 10% din el însuși sau aprox. 150 de grame este capabil să se regenereze în șase luni. Având în vedere rolul său central puteți înțelege că putem și avem un interes în păstrarea sănătății noastre prin detoxifiere și conservarea acesteia.

Cum ajutăm la detoxifierea ficatului?

Ficatul este cel de-al doilea cel mai mare organ al corpului uman și unul dintre cele mai importante. Este într-adevăr responsabil pentru filtrarea toxinelor din sânge. Deși există programe medicale de detoxifiere a ficatului, puteți preferă să faceți schimbări naturale ale stilului dumneavoastră de viață pentru a obține un ficat sănătos și curat.

În ceea ce privește toate detoxifierea, această ar trebui să fie progresivă, așa că vă sfătum să începeți prin adoptarea unor noi obiceiuri simple și benefice. Pentru această, trebuie să:

– limitați consumul de alcool și cafeină. Deoarece sunt substanțe care depozitează o cantitate mare de toxine în ficat, ceea ce îi împiedică să funcționeze corect. Puteți înlocui aceste băuturi cu alte lichide sănătoase, care vor regenera, elimina toxinele și vor funcționa corect.

– beți multă apă. Beți cel puțin 1,5 litri pe zi, ceea ce vă permite să hidrateze în mod corespunzător, încurajează reînnoirea celulelor, dar, de asemenea, permite ficatului să filtreze mai multe toxine și reziduuri, crește nivelul de energie.

– adăugați lămâie în dietă dvs. Prin diluarea în apă sau prin infuzarea acesteia o dată pe zi stimulează producerea de bilă de către ficat, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, previne acumularea de calculi biliari și promovează digestia. Mișcarea fluidelor gastrice este îmbunătățită semnificativ.

– ceai verde. Este bogat în catechină, un fel de antioxidant care mărește funcționarea ficatului, ajută de asemenea la limitarea depunerii de grăsime în organism.

– beți zilnic  sucuri și smoothie din fructe și legume. Optați pentru legume în proporție mai mare. Fructele conțîn acizi naturali care reduc nivelul de zahăr din sânge și vă ajută să ardeți grăsime, acest lucru va limita posibilitatea de a dezvoltă boli de ficat.

Dacă ficatul este foarte încărcat, este recomandabil să efectuați un tratament de detoxifiere, după ce ați pregătit ficatul cu obiceiurile pe care le-ați aplicat și le-ați citat în capitolul de mai sus.