Cura cu ouă de prepeliță. Află ce beneficii are și ce afecțiuni poți trata!

0

De dimensiuni mici, oul de prepeliță este un gigant din punct de vedere al echilibrului. Considerat  și o delicatesă culinară, însă virtuțile sale pentru organism sunt de neînlocuit.

Caracteristici
Consumul oului de prepeliță nu este o noutate. În urmă cu 2.000 de ani, egiptenii au crescut prepelițe pentru a gusta carne fină și gustoasă, dar cu atât mai mult pentru că oul de prepeliță a fost capabil să ușureze astmul.

Mult mai târziu, prepelița japoneză a fost recunoscută ca soiul care dă cele mai bune ouă.

Nutrițional, oul de prepeliță este:

  • bogat în fosfor, fier, vitamine B1, B2.
  • total lipsit de colesterol;
  • bogat în ovomucoide, o enzimă care se găsește în albumenul (albuș de ou) al tuturor păsărilor, dar într-o proporție mare în oul de prepeliță și în ovo-inhibitori care acționează în special împotriva psoriazisului sau a emfizemului pulmonar și alte alergii;
  • bogat în antioxidanți și oligoelemente, în special colina, care joacă un rol important în dezvoltarea și funcționarea creierului. Dar, în special în cazul bolilor respiratorii și imune, efectele sale au fost decisive

Oul de prepeliță este singurul ou dietetic care există în lume
Oul de prepeliță este considerat produsul animal care are cel mai echilibrat conținut de proteine, vitamine, minerale și enzimă. Este de cinci ori mai mic decât un ou de pui, dar conține de 5 ori mai mult fosfor (foarte util pentru creier, acțiunea fosforului în organism este esențială în special pentru oasele și dinții sănătoși). De 7 ori mai mult fier, de 6 ori mai multe vitamine B1 (care joacă un rol crucial în creșterea și funcționarea corectă a sistemelor cardiovasculare, digestive și nervoase) și de 15 ori mai multe vitamine B2 (care ajută la protejarea sistemul nervos, creșterea și repararea țesuturilor). Și cel mai important, nu conține colesterol!

O sursă inepuizabilă de beneficii pentru organism
Studiile asupra ouălor de prepeliță sunt surprinzătoare, deoarece există diferite indicații care au fost studiate. Să spunem că oul de prepeliță este un super aliment nutritiv și plin de nutrienți buni. Dar în domeniul alergiilor vom aminti în principal efectul său decisiv. În anii șaizeci, doctorul Truffier a observat că crescătorii de prepelițe din  anturajului său  se vindecă cu ajutorul ouălor de prepeliță – alergiile lor dispar ca treptat. El decide să analizeze virtuțile terapeutice ale ouălor de prepeliță și începe un studiu pe un eșantion mare de pacienți. Oferă 5.000 de cure în 8 ani de muncă și cercetare și are 70% succes la adulți și 85% la copii. El a publicat „Abordarea terapeutică a bolilor alergice prin ingerarea ouălor de prepeliță”.

Ovomucoidul și ovoinhibitorul, cheia misterului
În albumenul oului de prepeliță găsim ovomucoidul, acest puternic inhibitor al tripsinei umane, atât de important în reacția alergică. În plus, există o cantitate mare de ovoinhibitori în oul de prepeliță, care au o activitate puternică față de elastază care este implicată în multe patologii la om, în special în emfizemul pulmonar și psoriazisul. Cercetările efectuate pe mai mult de doisprezece tipuri diferite de păsări au arătat că, în albul oului de prepeliță, găsim cea mai mare rată de ovomucoide și ovoinhibitori.

Este binevenită o cură?
O cură durează aproximativ 7 săptămâni. Oficial, protocolul este următorul: în primele 2 zile de tratament, pacientul trebuie să ia conținutul a 3 ouă (crude). Apoi 4 ouă în a treia zi și din a 5-a pana în a 49-a zi, pacientul va lua 5 ouă. Pentru un copil de 10 ani, este recomandabil mai degrabă o cantitate de 3 ouă pe zi, timp de 30 de zile. Această cură, evident, nu este recomandată alergicilor … la ouă!

De fapt, vă recomand să spargeți trei ouă proaspete într-un pahar în fiecare dimineață și să le înghițiți într-o înghițitură. Consumați ouăle de prepeliță proaspete, întotdeauna crude și lăsați-le la frigider. Spală bine ouăle înainte de a le sparge. Da, da, chiar și cu cochilia! Apoi ai de ales. De asemenea, puteți turna conținutul unui ou într-un pahar și îl amestecați cu un suc de fructe sau miere.

După înghițitura ouălor de prepeliță, nu mănânca nimic timp de 3 până la 4 ore pentru adulți, o oră pentru tineri si copii. Ferește-te de ouă hipotensive, de prepeliță, pot să nu fie potrivite pentru ele.

Sunt multe ouă de mâncat, adevarat!
O cură durează 7 săptămâni, acest lucru face ca un adult să înghită în total 240 de ouă. Cu siguranță este foarte bine pentru sănătate, dar puțin constrângător pentru cel ce se hotărăște să aibă această cură!

Africa apelează, de asemenea, la creșterea prepelițelor, iar în Camerun, autoritățile sunt interesate de virtuțile terapeutice ale oului, existand chiar un Consiliul Interprofesional cu privire la ouăle de prepeliță. Acțiunea lor eficientă în bolile alergice, respiratorii sau cutanate, este acum dovedită în mod clar. Există însă multe alte domenii în care beneficiile sale vor fi în curând demonstrate. Deci faceți-vă bine și înghițiți o sănătate bună!