Cum si de ce preparam ceaiul bio

0

Ceaiul bio este apreciat de experți pentru că este cules de pe plantațiile care sunt certificate ca practicând agricultura bio. Amatorii de ceai uită câteodată că frunzele de ceai nu sunt niciodată spălate. Alegând ceaiul bio, consumatorii sunt siguri că nu vor găsi pesticide în ceștile lor.

Infuziile bio sunt 100% naturale, nu trec prin nici un tratament chimic de orice fel ar fi. Pentru a nu denatura calitatea infuziei, plicurile nu sunt nici îndoite, nici capsate. Pentru a păstra prospețimea și toate proprietățile, ceaiurile biologice sunt ambalate chiar la locul de producție.

Legenda povestește că în Zhejiang, regiunea ceaiului verde din China, a existat o grădină cum nu a mai fost vreodată. Domnea pacea, liniștea, creșteau flori și arbori de o frumusețe inegalabilă. Dar pentru a intra în acest mic paradis, trebuia să ai un suflet curat, căci grădina rămânea ascunsă muritorilor obișnuiți. Doar o fată cu pielea de alabastru și sufletul imaculat a intrat în acest paradis și a băut din ceaiul verde. La apusul soarelui, ea a părăsit gradina și nu a mai găsit-o niciodată. Dar și-a amintit toată viața de acest moment magic, minunat.

Arborii de ceai verde cresc de atunci în plantații la o altitudine medie. Aceste plantații sunt adevărate grădini păstrate așa cum au fost plantate cu sute de ani în urmă. Sunt bio implicit, au fost alese ca fiind producători de ceai verde de primă categorie pentru că răspund la toate criteriile de calitate.

Plantațiile de ceai verde sunt situate în diferite regiuni din Asia, la altitudini de 1200 la 1800m altitudine, unde zonele montane sunt favorabile creșterii teiului și bruma cade des, filtrând razele soarelui. Frunzele se dezvoltă încet ceea ce le permite să  rămână moi și bogate în antioxidanți.

Importanța biodiversității

Grădinile sunt plantate în scări, arborii de ceai cresc împreună cu alte specii: ghimbirul, arborele de cacao, cocotierii. Această biodiversitate este favorabilă tuturor plantelor, favorizând fertilizarea, îndepărtând paraziții, luptând contra eroziunii solului. Fertilizarea, atunci când este necesară, este realizată cu mijloace organice. Plivitul este numai manual.

Respectând aceste metode ancestrale, creșterea ceaiului verde a devenit o adevărată artă, fapt ce garantează un ceai 100% bio. Aceste condiții de producție artizanală oferă o recoltă de trei ori mai mare decât în agricultura convențională cu o calitate evident superioară.

Alegerea unui ceai bio ne dă posibilitatea degustării unui produs de calitate superioară și mai ales a avea siguranța că consumăm un produs ferit de orice tratament chimic, profitând astfel din plin de calitățile gustative și de toate virtuțile.

Alegând un ceai bio înseamnă de asemenea întoarcerea la o agricultură tradițională, cu respect față de resursele naturale ale pământului, care nu poluează și care protejează solul. Aceste tehnici de cultură echilibrată favorizează biodiversitatea și pentru că apropie producătorul de consumator, încurajează agricultura bio.

Putem avea astfel o întreagă panoplie de ceaiuri și infuzii biologice de înaltă calitate. Ceaiurile bio sunt selecționate cu multă grijă, sunt foarte savuroase și făcute doar din ingrediente naturale, ceaiurile bio oferă o experiență unică.