Cum să ne îngrijim părul acasă

0

Vârfuri despicate, păr casant … părul afectat de aceste probleme poate fi readus la strălucirea pe care o dorim. Pentru a regăsi aspectul mătăsos și sănătos al părului, putem folosi măștile pentru păr făcute acasă, după rețete de pe vremea bunicii. Ne vom transforma în pentru a rezolva propriile noastre probleme acasă.

Înainte de a începe prepararea acestor măști trebuie să știm că aceasta presupune transformarea bucătăriei în baie și invers. Pentru că vom pasa banane, avocado, le vom amesteca cu rom și ulei de măsline, vom sparge ouă… Pe scurt, nu trebuie să ezitați sau să treceți la treabă pentru că nu vom folosi ingrediente bizare sau periculoase, nu este mască sau de mănuși. Doar un pic de timp, un pic de timp și multă logică – rețetele bunicii sunt foarte logice, de cele mai multe ori. Gata să vă transformați în cosmeticiană/bucătăreasă/menajeră (la alegere)? Puneți-vă șorțul, suflecați-vă mânecile. Operațiunea de reparare a părului poate să înceapă.

O mască făcută cu aloe pentru părul fin

Pentru repararea părului degradat trebuie să începem prin a-l hidrata și a-l hrăni. Pentru a hrăni bine părul, trebuie folosite uleiurile vegetale. Dar cum acestea sunt greu de clătit, gelul de aloe (pe care îl găsim în magazinele bio) va fi soluția optimă. Pentru această mască amestecați în părți egale 1 la 3 linguri de gel de aloe (în funcție de lungimea părului) și aceeași cantitate de uleiuri vegetale la alegere. Puteți folosi ulei esențial de rozmarin, cu proprietatea de a fortifica părul. Aplicați masca numai pe părul umed, înainte de șamponare. Masați. Mențineți  timp de 15 la 30 minute, clătiți din abundență și șamponați.

O baie de ulei

Când părul este foarte degradat, soluția cea mai simplă este și cea mai eficace: constă în badijonarea părului cu ulei vegetal. Dacă părul este prea degradat, atunci uleiul de măsline este cel mai recomandat. Înfășurați-vă părul într-o folie de plastic, apoi într-un prosop cald și lăsați-l așa pe timpul nopții. Dimineața? Un păr minunat! Atenție, dacă folosiți ulei de măsline pur, folosiți acest tratament o singură dată, apoi continuați cu îngrijire reparatorii obișnuite, mai puțin agresive.

O mască reparatorie cu ouă

Cunoașteți șampoanele cu ouă? Ele fac părul foarte mătăsos. Cu doar trei ingrediente, toate regăsite în bucătărie, este posibil să pregătim o mască. Trebuie să separați un gălbenuș de ou, să aveți o banană, șu un avocado foarte copt. Începeți prin a face un pure din banană și avocado. Faceți o maioneză din ulei și gălbenușul de ou. Când ajungeți la consistența dorită, adăugați banana și amestecați. Când ați obținut o cremă fină, aplicați-o pe păr și masați bine, masca trebuie să acopere în întregime părul. Păstrați masca pe păr de la 15 minute până la câteva ore. Nu o să arătați prea sexy, dar sacrificiul merită, rezultatele sunt spectaculoase.

O mască  lămâie și ulei de măsline

Aceasta este o rețetă a bunicii care se potrivește de minune părului urcat și degradat. Se amestecă un gălbenuș de ou, o lingură de ulei de măsline și o lingură de zeamă de lămâie. Se aplică pe părul uscat și descurcat înainte de șamponare nu înainte de a păstra masca pe păr cel puțin 10 minute. Se clătește cu apă călduță și se trece la șamponare.

Preparați un șampon cu ouă

Un șampon cu ouă făcut acasă este minunat! Luați un ou (doar gălbenușul dacă aveți părul uscat) adăugați o linguriță de miere o lingură de apă călduță. Clătiți cu blândețe. Pentru a elimina toate resturile, terminați cu un jet de apă rece.