Cum folosești CEAPA ca și remediu naturist

0

Ceapa are multe virtuți atunci când este ingerată de dieta noastră. Dincolo de utilizarea lor culinară și terapeutică, ele pot fi folosite pentru multe boli mici. Au virtuți antiinflamatorii, anti-bacteriene, anti-oxidante.

PENTRU SINUZITE:
Curățați și tocați fin 4-5 cepe. Frecați-le cu o linguriță de oțet de cidru până devin transparente. Așezați-le pe un prosop de hârtie și puneți la locul dureros. Lăsați în loc câteva ore.

PENTRU OTITA:
Tăiați o ceapă mărunt și încălziți-o în tigaie până ce ceapa capătă o culoare aurie.

Puneți o lingură din acesta într-un țesut foarte fin, sa poată trece vaporii terapeutici. Controlați temperatura (pe o ureche, deoarece urechile sunt mai sensibile decât încheietura mâinii) înainte de a aplica pe una sau ambele urechi. Căldura degajată trebuie să fie plăcută.

Această cataplasmă are efect de tratament anti-durere și otită. În general, durerea scade imediat ce se aplică prima cataplasmă. Pentru tratarea otitei sunt necesare aproximativ 3 repetari pe zi.

PENTRU DURERI ÎN GAT:
Se înmoaie într-o tigaie 5-6 cepe, tocate fin, până la înmuiere și fierbinte. Întindeți-le într-o cârpă curată și aplicați cataplasma astfel încât ceapa să fie distribuită uniform. Ceapa poate lua și contact direct cu pielea.

FURUNCULI
Aplicați o cataplasmă*de ceapă fierbinte (verificați întotdeauna temperatura înainte de aplicare) și lăsați să acționeze cât mai mult timp.

Toate aceste aplicații nu trebuie să împiedice consultarea medicului: este important să nu neglijați nimic și să nu pierdeți o boală sau o agravare nediagnosticate.

 

*cataplásmă sf [At: N. LEON, MED. 156 / V: ~leá~ / Pl: ~me / E: fr cataplasme, lat cataplasma1 Pastă medicinală, cu acțiune emolientă și revulsivă, care se aplică, drept remediu, pe partea bolnavă a corpului. 2 (Pex) Bucată de pânză, bandaj etc. pe care se întinde cataplasma (1), pentru a fi aplicată pe corp.