Cu ce poți înlocui produsele toxice de curățenie. 10 produse la îndemâna oricui

0

Departamentul de produse de curățare, adesea este dificil să faci o alegere, deoarece produsele sunt numeroase. Dar, aceste produse nu sunt sigure: fosfați, agenți de albire, parabeni, conservanți, parfumuri sintetice, componente toxice ale produselor casnice sunt numeroase.  Și dacă ne-am întoarce la elementele de bază vechi?

1. Oțet alb
Oțetul ieftin și ecologic, oțet alb  este un element indispensabil pentru întreținerea casei. Remarcabil pentru curățarea întregii case.

Super-puterile sale: Curăță, dezinfectează, elimină calcarul, tartrul, mirosurile rele, mucegaiurile.

Cum să-l folosești? Folosiți pur sau diluat în apă. Puteți adăuga lămâie sau uleiuri esențiale potrivite pentru întreținerea casei dvs.

2. Carbonat de sodiu

Produsul de curățare multifuncțional, carbonatul de sodiu sunt granule mici albe obținute din săruri și carbonat natural de calciu. Sunt mai alcaline și mai agresive decât bicarbonatul. Prin urmare, sunt foarte eficienți întreținerea casei sau pentru a-și produce produsele de uz casnic.

Super puterile sale: Degresează și curăță toate suprafețele. Ele elimină grăsimea de pe blaturile de lucru, plitele, ușile cuptorului. Elimina piatra de pe obiectele ceramice din baie.

Cum să-l folosești? Diluează 3 linguri de cristale într-un litru de apă fierbinte .Frecați suprafețele de curățat cu un burete și apoi ștergeți cu o cârpă moale.

3. Percarbonatul de sodiu

Mai puțin popular decât bicarbonatul de sodiu, sodă (sau sodiu) este compus din cretă, sare și peroxid de hidrogen și sodă pe care îl conține. Numită și apă solidă oxigenată, este produsul care depășește toate sarcinile și poate înlocui cu ușurință înălbitorul.

Super-puterile sale: El curăță și albește cearceafurile, țesăturile și prosoape . Elimină petele de pe țesături, covoare și canapele. Întreține țevile și ajuta la îndepărtarea mirosurilor de canalizare.

Cum să-l folosești? În mașină de spălat, puneți direct 1 până la 2 linguri percarbonatul de sodiu direct în cuva mașinii, pe lângă rufele obișnuite. Pentru curățarea țevilor se va folosi cu apa fierbinte, cantitatea utilizata fiind necesara în funcție de necesitate.

4. Biarbonat de sodiu

Dacă nu aveți la îndemâna cele 2 variante de mai sus, bicarbonatul de sodiu este un excelent înlocuitor.

5. Săpunul negru

Folosit de femeile din orient încă din vechi milenii, săpunul negru este renumit pentru proprietățile sale cosmetice excepționale. Dar, este, de asemenea, un produs versatil pentru a menține întreaga casă în mod natural! Există sub formă de pastă groasă sau sub formă lichidă.

Super-puterile sale: Curăță podelele, degresează bucătăria, detașează, menține pielea, strălucește cupru și argintărie.

Cum să-l folosești? Folosiți cu puțină apă caldă. Puteți să încorporați și soluțiile de curățenie pentru o mai mare eficiența a acestora.

6. Lămâia

Bogată în vitamina C și antioxidanți, lămâia este un aliat sănătos. Acest fruct de citrice degresează, dezodorizează, curăță și înălbește toate suprafețele fără a le ataca.

Super puterile sale: El degresează bucătăria și baia. Curăță plăcile și rosturile, odorizează gunoiul și frigiderul, curăță aerul din interior, albește țesăturile, respinge acarienii, curăță geamurile.

Cum săfolosești? Se folosește pur sau diluat în apă. Se combină bine cu oțet alb și  bicarbonat desodiu. Uleiul său esențial este, de asemenea, extrem de eficient.

7. Argila

Ca și săpunul negru, argila este bine cunoscută în produsele cosmetice. Dar, de asemenea, se poate beneficia de proprietățile sale absorbante și purificatoare pentru întreținerea ecologică a casei sale. Lăsată în favoarea produselor comerciale ultra-degresante, argila se întoarce treptat în casele noastre. Se folosește pe suprafețe delicate care nu pot fi curățate doar cu apă: țesătură, canapea, material poros. Vom alege argile albe sau verzi de bună calitate pentru a evita zgârieturile.

Super-puterile sale: Degresează suprafețele din oțel inoxidabil, chiuvete, vase, vase și elimină bucătăriile și băile din calcar.

Cum să folosești? Într-un pahar cu apă umplut pe jumătate, se toarnă două linguri de lut. Se amestecă cu o ustensilă din lemn (niciodată metalică). Se curăță suprafețele cu pasta rezultată.

8. Sarea

Ajută la înlăturarea petelor de grăsime și la îndepărtarea unor depuneri mai persistente, mai ales sarea grunjoasa

9. Uleiul de gatit

Se folosește cu succes la curățarea suprafețelor delicate din lemn;

 10. Uleiuri esențiale

Toată puterea plantelor este concentrată în uleiurile lor esențiale. Le iubim în uz terapeutic: pentru a alunga stresul, pentru a vindeca o răceală sau o durere în gât. De asemenea, sunt formidabile (fără a fi agresive) pentru a curăța, igieniza și parfuma casa în mod natural. Fiecare  cu proprietățile sale: lavandă pentru dezinfectare, lămâie pentru igienizare, arborele de ceai pentru eradicarea mucegaiului, lămâie pentru a respinge animalele mici etc.

Super-puterile lor: Au proprietăți dezinfectante, purificatoare, antivirale, igienizante, antifungice, relaxante.