Ceapa. Beneficii și proprietăți

0

Deși nu știm aproape nimic despre originile sale, știm că ceapa, bogată în antioxidanți, nu numai că este ideală pentru combaterea durerilor, ci ajută la tratarea bolilor comune. Iată mai multe detalii despre cele 8 beneficii pentru sănătate.

Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Iată un motiv pentru care ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să eviţi consumul de ceapă, pentru că îţi va da o respiraţie mirositoare.

Arsuri ușoare

Pur și simplu tăiați pe jumătate și așezați o jumătate direct pe zona de tratat. Îi vei simți imediat acțiunea. Același sfat merită dacă ați fost înțepat de o insectă.

Răceală

Poate fi folosit pentru a curăța sistemul respirator. Pur și simplu tăiați o ceapă în jumătate și așezați cele două jumătăți pur și simplu pe noptieră înainte de a adormi.

Faringită

Puneți 100 g de ceapă tocată într-o cratiță care conține 100 ml de apă și fierbeți timp de 10 minute. După filtrare se adaugă 2 linguri de miere și se amestecă. Continuați să fierbeți până obțineți un sirop. Trebuie să luați 6 lingurițe pe zi.

Colesterol

Se recomandă să mănânci o ceapă crudă în fiecare zi pentru a scădea nivelul colesterolului.

Anemie

Dacă sunteți supus anemiei, fosforul, fierul și vitamina E conținute în ceapă vă vor ajuta să regenerați globulele roșii.

Mai mult, dacă mănânci regulat, va preveni formarea cheagurilor de sânge.

Previne cancerul

Quercetina, o substanță conținută de ceapă proaspătă este un puternic antihistaminic și antiinflamator, fiind folosită și în prevenirea cancerului pe post de substanță cu rol anti-tumoral.