Care este pericolul consumului de zahăr în exces?

0

Istoria zahărului, la fel de fascinantă pe cât de amară, își are originile în jurul anului 8000 î.Hr. și se termină pe farfuriile noastre.

Studii multiple au arătat că, pe lângă diabet și obezitate, zaharurile favorizează multe alte boli. Prin creșterea nivelului de trigliceride și colesterol, zahărul face patul hipertensiunii și bolilor cardiovasculare. De asemenea, zahărul favorizează dezvoltarea anumitor tipuri de cancer: colon, stomac, pancreas, uter și sân.

Consumul de zahar si numărul  bolile legate de consumul în exces a crescut din cauza prezentei acestuia în majoritatea alimentelor procesate (mezeluri, conserve, băuturi, pâine, paste, etc.)

ATENȚIE, zahar conțin și alimentele cu gust sărat sau acru, lucru nedetectat de papilele gustative.

CUM ACȚIONEAZĂ?

În intestin, atacând flora bacteriană, ne slăbește sistemul imunitar. De asemenea, zahărul promovează fermentația intestinală și creează un mediu propice dezvoltării micozei intestinale și a celulelor canceroase. În cele din urmă, zahărul determină îmbătrânirea prematură a tuturor țesuturilor din corp, inclusiv al pielii.

În cazul unei pofte de zahăr, vă răzbunați (în mod rezonabil) asupra fructelor uscate, care conțin comori de minerale și vitamine sau puțină miere.

Dacă nu vă puteți abține să îndulciți cafeaua, preferați întotdeauna zahăr brun.

CONSUMUL DE ZAHAR ȘI CONSECINȚELE NEFASTE

Dependența de zahăr. Zahărul acționează asupra creierului ca drog, provocând un ciclu vicios. Cu cât consumăm mai mult, cu atât vrem să consumăm.

Pentru prevenirea diabetului și a obezității, organizația Mondială a Sănătății recomandă ca zahărul să nu depășească 10% din cantitatea totală de calorii consumate de către o persoană pe zi (aproximativ 50 g pentru o dieta de 2.000 kcal).

Un sistem imunitar slăbit de zahăr
O mamă americană, după ce a examinat alimentele familiei sale timp de un an ca parte a unei dezintoxicări cu zahăr, a observat că sistemul lor imunitar s-a consolidat.

Îmbătrânirea pielii
Când se consumă zahăr, acesta este transformat în glucoză în organism, înainte de a se atașa de proteine ​​ale țesutului cutanat, formând molecule numite „produse finale de glicare”, care are o acțiune negativă asupra colagenului și elastina.

Arsuri la stomac … sau mai rău
Prin tulburarea florei intestinale, zahărul provoacă constipație, boli ale colonului și micoză intestinală.

Mai rău, ar promova anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon și pancreasul.

Boli cardiovasculare
Excesul de zahăr crește, de asemenea, trigliceride și colesterol, care înfundă arterele.

Față de astfel de riscuri, multe persoane încearcă detoxifierea zahărului pentru a-și reduce consumul de zahăr.