Arsuri solare: 4 remedii naturale pentru a calma

0

Cum să scapi arsurile solare?

Ai stat prea mult la soare? Acum că daunele s-au produs, iată câteva tratamente naturiste pentru a vă alina arsurile solare.

Bicarbonat de sodiu
Pentru a calma o arsură solară, pregătiți comprese din bicarbonat de sodiu. Se diluează 1 lingură în 250 ml apă caldă. Înmuiați compresele, apoi aplicați-le direct pe arsuri. Reînnoiește aplicația de mai multe ori în timpul zilei până când senzația de arsură dispare.

Iaurt
De asemenea, puteți aplica iaurt pe roșeață. Clătiți cu apă călduță. Iaurtul îți va reîmprospăta pielea și va amorți durerea.

Aloe vera
Sapunul de Aloe Vera este o soluție naturală pentru calmarea arsurilor solare. Acesta va accelera vindecarea datorită proprietăților sale hidratante și vindecătoare. Aplicați deasemenea gelul acestei plante pure pe părțile afectate și reînnoiți de mai multe ori pe zi, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, tăiați frunza în jumătate și aruncați gelul transparent (seva) care curge din plantă direct pe arsurile solare. Dacă nu aveți acasă o plantă de aloe, puteți folosi gel de aloe vera gata de utilizare (95% pur); le veți găsi în magazinele și farmaciile ecologice.

Miere
Mierea ameliorează arsurile ușoare și le vindecă mai repede. Aplicați miere lichidă, lăsați-o timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă călduță. Reaplicați de maxim 3 ori pe zi.

Sfaturile bunicilor noastre
Nu uitați că soarele dăunează pielii și crește riscul de melanom.
Bea multă apă pentru a te hidrata.
Contrar credinței populare, nu puneți gheață pe arsurile voastre.
Evitați expunerea la soare între prânz și ora 16:00
Purtați o pălărie și ochelari de soare, nu uitați că și ochii sunt foarte fragili!
Folosiți protecție solară cu un grad de protecție între 30 și 50. Reînnoiți aplicarea cremei la fiecare 2 ore sau mai des dacă ați intrat în apă.
Este obligatoriu să consultați un medic dacă arsurile vă cauzează dureri de cap, febră sau leșin.