Anemia. Cauze și remedii naturiste

0

Din fericire, această boală este tratată cu alimente care pot fi consumate în fiecare zi. Dar ce este anemia? Care sunt remediile naturale pentru anemie?

Ce provoacă anemia?
Anemia se explică printr-o scădere anormală a cantității de hemoglobină din sânge. Celulele roșii din sânge conțin hemoglobină. Cantitatea sa este variabilă, în funcție de vârstă și sex. Deficitul de fier este adesea cauza principală. Este important să mențineți un nivel stabil de hemoglobină, știind că acesta transportă oxigen în organism. Acesta este motivul pentru care persoanele anemice au inima care bate de două ori mai repede decât cea normală, pentru a transmite aceeași cantitate de oxigen. Se cunosc două forme de anemie. Pe de o parte, anemia centrală și, în al doilea rând, anemia periferică.
Dacă lipsa de fier este evidențiată de cele mai multe ori, alți factori pot fi, de asemenea, cauza scăderii hemoglobinei în sânge. Acestea includ o deficiență de vitamina B9 (acid folic) sau vitamina B12. În afară de o deficiență evidentă de nutrienți, se poate menționa și o boală renală sau inflamatorie, dacă nu o disfuncție a măduvei osoase. Sângerarea repetitivă poate provoca, de asemenea, anemie. Cu toate acestea, unele tratamente medicale pot afecta, de asemenea, stabilitatea hemoglobinei.

Care sunt simptomele anemiei?
Anemia este recunoscută de un

 • ten palid și oboseală evidentă.
 • bătăile rapide ale inimii sunt un simptom al anemiei,
 • o scurtare a respirației la cel mai puțin efort.
 • persoanele anemice au extremități ale membrelor reci.
 • dureri de cap, vertij și dureri sau tulburări de vedere sunt, de asemenea, alte semne de luat în considerare. Pentru a fi sigur, cel mai bine este să consultați un medic și să faceți o analiză de hemoglobină sau hemogramă. După un număr de sânge pozitiv pentru anemie, medicul poate trata medicamente alopate. Ar trebui să știți că anemia este tratată în funcție de originea sa. Dacă este o deficiență de vitamina B sau fier, se va prescrie suplimentarea nutrițională. În cazul sângerărilor datorate, de exemplu, perioadelor excesiv de grele, medicul va prescrie în schimb tratamente hormonale.

Care sunt remediile naturale pentru anemie?
Există remedii naturale pentru anemie. Ele ajută la ameliorarea formelor de anemie ușoară.

Fructele și legumele sunt o adevărată sursă de nutrienți. Acestea includ sfeclă, mere, ghimbir, prune și piersici. Bananele și strugurii conțin, de asemenea, vitamina B. Având în vedere că unele dintre aceste alimente sunt de sezon, idealul este să lase deoparte alimentele uscate sau pudrate, care pot fi păstrate săptămâni sau chiar luni. Ghimbirul, de exemplu, poate fi consumat proaspăt,sau măcinat. Ghimbirul în pulbere este o formă uscată a rădăcinii, pe care o puteți mânca perfect în orice moment, în caz de cădere a tonusului. Ghimbirul praf poate fi de asemenea încorporat într-o băutură fierbinte, sub formă de infuzie, care poate fi savurat atât vara, cât și iarna.

– Mănâncă fructe și legume deosebit de bogate în minerale și vitamine B: sfeclă, mere, linte, prune, pere, piersici,  nuci de macadamia, frunze de eucalipt, avocado, lămâie,  mei, mure, mure, smochine, banane, stafide, ghimbir confiat, fructe uscate, ceapă, morcovi, ridichi, țelină, roșii etc.

– Mâncați anumite alimente, cum ar fi: organe, carne roșie, semințe de susan, crustacee, ciocolată neagră, caise uscate, migdale, tofu, pătrunjel etc.

– Se infuzează 10 – 15 g de urzică organică într-un litru de apă clocotită timp de 15 minute, se bea toată ziua. Urzica este foarte bogată în fier și clorofilă aproape de hemoglobină. Nu ezitați să adăugați flori de portocale care sunt excelente și pentru asta.

– O cură naturală excelentă este să faci o cură lapacho. Infuzia de morcovi este, de asemenea, foarte benefică în caz de anemie.

– Încălziți un pahar de apă fără să fiarbă, adăugați 1 linguriță de miere și 1 linguriță de oțet de cidru de mere. Bea 1 pahar pe zi, de exemplu dimineața.

Mierea este bogată în cupru, fier și mangan) iar oțetul de cidru este bogat în vitamina B12 și acid folic (B9).

– Amestecați 1 linguriță de miere cu sucul unui grapefruit și un gălbenuș de ou. Să bea o dată pe zi, timp de 1 săptămână.

– Amestecați 2 curmale, 2 căpșuni, 1 mână mică de stafide, 1/2 măr cu 1 lingură de miere. Să bea în fiecare zi timp de 1 săptămână.

– Încălziți un pahar cu apă, adăugați 1 linguriță de argila verde și amestecați cu o lingură de lemn. Lăsați să stea până când se decantează și se  bea  apa purificată.

Argila verde este bogată în minerale și permite reconstituirea globulelor roșii. În cazul tratamentului medicamentos, evitați lutul sau lăsați cel puțin 2 ore de lut și medicamente.

Alte alimente recomandate:

 • ouă
 • produse lactate
 • leguminoase
 • soia
 • drojdia alimentară
 • oleaginoase și semințe
 • cartofi organici cu coaja

Evitați anumite alimente
În schimb, unele alimente trebuie evitate dacă aveți anemie. Printre care:

 • ceai verde și cafea care afectează absorbția fierului,
 • alcoolul împiedică asimilarea vitaminelor și a fierului,
 • medicamentele care reduc aciditatea gastrică pot provoca, de asemenea, anemie, deoarece interferează cu absorbția fierului;
 • alimente industriale, procesate.

Aici, scopul acestui articol este de a vă oferi o imagine de ansamblu asupra acestei anomalii foarte frecvente și deseori benigne. Nu uitați că trebuie să consultați întotdeauna un medic înainte de a lua ceva și că micile sfaturi din acest articol se aplică numai cazurilor de anemie ușoară, majoritatea, cazurile grave trebuie absolut urmate medical.