Anasonul și beneficiile sale asupra sănătății

0

Recunoscut pentru efectele sale antispasmodice, anasonul este recomandat pentru a trata digestia dificilă, balonarea și aerofagia (tulburare digestivă care constă în înghițirea și acumularea în partea inferioară a esofagului și în cea superioară a stomacului a unei cantități de aer). Infuzia de anason (15 g de semințe la un litru de apă), servită de mai multe ori pe zi sau după masă, favorizează clar digestia.

Reduce tulburările nervoase dispeptice, cum ar fi contracțiile organelor digestive, palpitațiile, vertijul (Vertijul tulburare de echilibru) și senzația de opresiune după mese.

Anasonul stimulează apetitul, calmează migrenele și combate oboseala generală.

Proprietățile sale liniștitoare fac din anason un remediu bun pentru astm, congestie pulmonară, faringită și bronșită.

Inhalațiile uleiului esențial de anason sunt, de asemenea, foarte eficiente împotriva tusei și a tuturor simptomelor de răceală.

Dacă alăptați, trebuie să știți că anasonul este un galactogen foarte eficient. Crește producția de lapte și calmează, de asemenea, colicile pentru sugari.

Uleiul esențial de anason verde este utilizat în tratamentul perioadelor neregulate și a tuturor afecțiunilor menstruale.

ATENȚIE, folosit în exces, uleiul esențial de anason verde este dăunător sistemului nervos. Poate provoca greață, vărsături și convulsii.

Anasonul în bucătărie pentru beneficiile sale
Semințele de anason sunt utilizate în produse de patiserie și cofetărie, sunt utilizate la producerea de pâine dar de asemenea poate fi un condiment delicios în prepararea raței și a peștelui.
În infuzie, anasonul este foarte aromat și ajută la digestie după o masă abundentă.
Evitați să cumpărați semințe de anason în cantități mari, nu se păstrează foarte bine și își pierd parfumul rapid.