Ambrozia – un adevărat coșmar. Simptome, tratament

0

August și septembrie: sezonul  alergiilor la polenul ambroziei.
Înflorirea începe la mijlocul lunii august, culminează în septembrie și poate dura până în octombrie. Polenul ambroziei, diseminat în aer în acest moment, este foarte alergenic: se consideră că pana la 10% din populație este afectata. Simptomele se aseamănă cu cele ale febrei fânului (aceeași cauză, aceleași efecte):

 • conjunctivită,
 • sinuzită,
 • traheită (tuse uscată),
 • secreție nazală și strănut,
 • uneori urticarie și eczeme și, în cazurile cele mai severe,
 • convulsii,
 • astm.

Cum să tratezi alergia?
Tratamentul preventiv constă în evitarea sursei alergenice: recomandăm persoanelor sensibile să se îndepărteze, pe cât posibil, a se purta o masca medicala în exterior, instalați o unitate de filtrare a aerului în dormitor  cu filtru HEPA, care retine particulele de polen, spălați-vă nasul cu o soluție nazală de apă de mare.

Medicamentele simptomatice pot ajuta și ameliora persoanele alergice, cum ar fi anti-histaminele, picăturile de ochi și spray-urile nazale și corticosteroizii orali sau cremă.

Tratamentul simptomatic se referă la efectele alergiei la ambrozie. Rezultă la administrarea de medicamente în funcție de gravitatea alergiei (întotdeauna pe baza de prescripție medicală).

Alergia la ambrozie: tratament?
Nu există niciun medicament în Romania care să desensibilizeze alergia. Cu toate acestea, poate fi desensibilizat sublingual sau injectabil cu  alergeni special pregătiți (întrebați medicul dvs).

Medicamentele simptomatice pot ajuta și ameliora persoanele alergice, cum ar fi anti-histaminele, picăturile de ochi și spray-urile nazale și corticosteroizii orali sau cremă.

Urmatoarele plante/produse cu efect antialergic si imunomodulator:

 1.  Coacaz negru
 2.  Trei frati patati
 3.  Urzica
 4.  Lemn dulce
 5.  Coada soricelului
 6.  Magneziu
 7.  Zinc-ul
 8.  Omega 3
 9.  Quercitina
 10. Vitamina C
 11. Soc
 12. Coada soricelului
 13. Brusture