Acneea – 3 remedii ale bunicii

0

Cum să oprești acneea?
Acneea este o problemă comună și uneori dificilă a pielii. Pe prima linie: adolescenți, aproximativ 80% dintre ei sunt afectați. Iată câteva remedii ale bunicilor pentru a regla secreția de sebum care, în exces, favorizează apariția coșurilor.

O mască cu roșii
Roșia va curăța complet porii înfundați și astfel va preveni apariția comedoanelor. Strămoșii noștri au tăiat o roșie coaptă în felii subțiri pe care le-au pus pe coșuri. Au lăsat să acționeze aproximativ 15 minute, apoi și-au clătit fața cu apă limpede. Pentru eficiență, au repetat operația în fiecare zi timp de o săptămână.

Un ulei anti-acnee
Într-un bol, diluați 8 picături de ulei esențial de lavandă pură cu 30 ml ulei de jojoba. Aplicați acest ulei anti-acnee pe față în fiecare seară, făcând un masaj ușor penetrant. Agitați flaconul înainte de fiecare utilizare.

Un scrub cu bicarbonat de sodiu
Se toarnă într-un bol 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Se adaugă 2 lingurițe cu ulei de jojoba. Amestecă și aplică preparatul pe față făcând mici mișcări circulare. Clătiți ușor cu apă caldă. Puteți face acest scrub 1 dată pe săptămână maxim.