8 remedii naturiste pentru a scăpa de vergeturi

0

Vergeturile sunt asociate de obicei cu sarcina, însă pot apărea și în diverse alte situații, precum creșterea sau scăderea rapidă în greutate, ridicarea de greutăți, dezechilibru hormonal sau anumite afecțiuni. Este puțin probabil ca aceste semne să dispară complet de la sine. Totuși, există câteva remedii naturiste prin care se vor estompa mai rapid.

Sfaturi Naturiste prezintă opt sfaturi care sunt cu adevărat eficiente pentru a scăpa de aceste probleme. În loc să cheltuiți o mulțime de bani pe creme scumpe anti-vergeturi, încercați aceste remedii pe care natura le oferă pielii dvs.!

1. Hidratați-vă suficient

Hidratarea este extrem de importantă! Dacă beți o cantitate suficientă de apă, pielea dvs. va rămâne fină și mai elastică. Apa vă menține pielea hidratată, în timp ce pielea uscată tinde să fie mai predispusă la apariția vergeturilor, cicatricilor și ridurilor. Studiile arată că este important să beți aproximativ 8-9 pahare de apă zilnic.

2. Aplicați suc de lămâie

Vitamina C prezentă în lămâie stimulează dezvoltarea colagenului, făcându-vă pielea mai elastică. De asemenea, sucul de lămâie are o compoziție naturală acidă și prin urmare îndepărtează rapid celulele moarte ale pielii. Este eficient în depigmentarea vergeturilor și accelerarea estompării acestora.

Mod de utilizare:

Tamponați cu suc de lămâie zonele afectate de vergeturi și lăsați să acționeze pentru aproximativ 10 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.

3. Utilizați aloe vera

Pieces of aloe vera. Isolated on a white background.

Aloe vera este un remediu natural pentru piele. Este una dintre cele mai eficiente plante care există pe pământ. Antioxidanții săi repară celulele deteriorate și regenerează țesutul pielii. În același timp este bogată în colagen, care face pielea mai moale și mai elastică.

Mod de utilizare:

Dacă nu ați încercat niciodată aloe vera, aplicați o cantitate mică de gel pe încheietura mâinii pentru a determina dacă aveți sau nu o reacție alergică. Dacă nu există o astfel de alergie, tamponați ferm zonele cu vergeturi și lăsați să acționeze pentru 10-15 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.

4. Aplicați ulei de ricin

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, care ajută la vindecarea vergeturilor. Ayurveda și homeopatia sugerează că uleiul de ricin reprezintă unul dintre cele mai puternice remedii pentru astfel de probleme. Este foarte bogat în acizi grași și acționează perfect ca un factor hidratant.

Mod de utilizare:

Masați cu ulei de ricin pielea afectată de vergeturi. Apoi acoperiți zona timp de 20-30 minute cu ajutorul unei folii de plastic. Pentru un efect crescut, încălziți pielea utilizând o sticlă cu apă caldă sau un tampon fierbinte. Aplicați această metodă zilnic timp de o săptămână pentru a observa rezultate.

5. Aplicați ulei de cocos

Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare. Este bogat în acid lauric care ajută la regenerarea pielii deteriorate. Aplicarea zilnică a acestuia pe zonele cu probleme vă va ajuta pielea să se vindece mai repede. Este puțin probabilă îndepărtarea completă a vergeturilor, însă cu siguranță poate reduce aspectul lor roșiatic.

Mod de utilizare:

Aplicați o lingură de ulei de cocos pe zona cu vergeturi și masați timp de 2-3 minute. Lăsați pielea liberă până când uleiul este complet absorbit. Repetați zilnic această procedură.

6. Cură cu vitamina A

Vitamina A estompează semnele timpurii ale vergeturilor și vă face pielea mai netedă și mai tânără. Vitamina A poate fi consumată sub formă de supliment și este de asemenea prezentă în fructele și legumele verzi și galbene, morcovi, ouă, pește, produse lactate și ficat.

7. Exfoliere cu zahăr

Zahărul exfoliază în mod eficient celulele moarte ale pielii care rămân în jurul vergeturilor. De asemenea, exfolierea stimulează circulația sângelui și accelerează procesul de vindecare. Microdermabraziunea s-a dovedit a fi o metodă eficientă de reducere a vergeturilor.

Mod de utilizare:

Amestecați o jumătate de cană de zahăr cu apă până când obțineți o pastă. Aplicați pe zona cu vergeturi cu ajutorul unor mișcări de masaj. Lăsați pielea liberă timp de 2-3 minute. Este recomandat să repetați această procedură de 2-3 ori pe săptămână.

8. Utilizați albuș de ou

Albușul de ou conține proteine care ajută la regenerarea pielii. Colagenul, care este de asemenea prezent în albușul de ou, vă va ajuta pielea să devină mai elastică.

Mod de utilizare:

Bateți albușul de ou, apoi aplicați pasta moale pe zona cu vergeturi. Lăsați pielea liberă până când se usucă. Clătiți cu apă caldă. Aplicați o cremă hidratantă. Pentru un rezultat maxim, este recomandat să aplicați albuș de ou pe piele de 2-3 ori pe zi.

Ați încercat oricare dintre aceste remedii naturiste pentru vergeturi? Sau poate aveți alte sfaturi pentru a le estompa sau chiar pentru a le elimina complet? Nu păstrați aceste secrete doar pentru dvs. – multe alte femei au nevoie de acestea! Împărtășiți experiența dvs. prin comentariile de mai jos.