6 uleiuri esențiale pentru lupta împotriva țânțarilor și a insectelor

0

Împotriva țânțarilor și a insectelor, unele uleiuri esențiale sunt foarte eficiente.

Vara este de obicei anotimpul preferat pentru insecte și țânțari. Printre toate metodele naturale care fac posibilă păstrarea lor departe, uleiurile esențiale și-au dovedit deja eficacitatea.

Cu toate acestea, înainte de a le folosi, nu uitați că unele nu sunt deloc recomandate femeilor însărcinate și copiilor mici. Cereți farmacistului sfaturi despre doze și restricții, în special în cazul aplicării pielii.

Iată principalele 6 aliate împotriva insectelor. Se găsesc in farmaciile naturiste sau plafar la sticluțe de 5-10ml. Pe lângă faptul ca sunt cu adevarat eficiente sunt și foarte accesibile.

1. Uleiul esențial de Lemongrass 
Uleiul esențial de Lemongrass este probabil unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esențiale împotriva țânțarilor. Are într-adevăr o acțiune respingătoare și este eficientă pentru a distruge larvele insectelor.

Proprietățile sale calmante și liniștitoare îl vor face aliat pentru nopțile fără țânțari. Ultimul avantaj: curăță aerul ambiental datorită conținutului său de alcool terpenic.

2. Uleiul esențial de Geranium Rosat
Un alt ulei esențial cunoscut pentru proprietățile sale împotriva țânțarilor este uleiul esențial de Geranium Rosat.

Bine de știut: Uleiul esențial de geranium rosat poate fi utilizat de gravide (peste 5 luni) și de femei care alăptează, precum și de copiii de la 6 luni.

3. Ulei esențial de busuioc
Printre proprietățile uleiului esențial de busuioc care trebuie amintite, regăsim acțiunea de combatere a dăunătorilor.

În plus, constituenții săi metilcinnamat, metilcavicol, ocimen, cineol și linalool au o acțiune insecticidă recunoscută.

4. Ulei esențial de eucalipt de lămâie
Uleiul esențial de eucalipt cu lămâie este un remediu tradițional pentru insectele mușcătoare înțepătoare, datorită conținutului său bogat de citronell și citronellol.

Este de asemenea un excelent antiinflamator care ajută la ameliorarea mușcăturilor.

5. Ulei esențial de lavandă 
Mirosul de ulei esențial de lavandă este atât de plăcut și liniștitor! Dar asta nu pare a fi și pe placul insectelor!

6. Uleiul esențial de mentă
Anti-migrenă, antiinflamatoare, anti-infecțioasă: uleiul esențial de mentă este un element esențial al trusei de farmacie.

Dacă îl puteți folosi pentru a trata șocul, infecțiile ORL, tulburările digestive, boala de mișcare și diareea acută; este indicat, de asemenea, pentru ameliorarea unei mușcături de insecte.